Park Klassiek: woensdagavond 19 juni 2024

Deze datum kan al in de agenda!

Hoe het concert er uit gaat zien, wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt! De organisatie is hard aan het werk met de voorbereidingen: optreden, stoelen, tent, licht, geluid, rondleidingen, catering…… Dat wordt allemaal wederom tot in de puntjes verzorgd. Het enige waar we geen invloed op kunnen uitoefenen is het weer. Maar ook daarover is het vertrouwen groot!

Sprookjessfeer bij geslaagd Park Klassiek 

De organisatie van Park Klassiek kijkt terug op een prachtige muzikale avond. Het Gedenkpark De oude Begraafplaats van 1829 werd op 21 juni omgetoverd tot een park in feeërieke  sferen. De schitterende locatie met gigantische bomen, het grote aantal bezoekers, de prachtige ingetogen muziek, de vogelgeluiden en het weer: het overtrof op alle fronten alle verwachtingen. Zoals sommige bezoekers na afloop bevestigden: het leek wel een sprookje. Honderd stoelen waren klaar gezet, maar het dubbele aantal bezoekers kwam het park binnen gewandeld. Velen wilden graag eerst een rondleiding die werd aangeboden door de Vrienden van het park. Een kop koffie of thee en na afloop een drankje werden uitmuntend verzorgd door Fair Food & More. En dan waar iedereen voor kwam: ‘Die Winterreise’ gebracht door basbariton Kees Jan de Koning en pianiste Carolien Drewes. Een prachtige uitvoering. Kortom: een geslaagde avond die vraagt om een vervolg in de toekomst.

Hieronder wat foto’s van de avond of de video.

 

Foto’s van de uitvoering

(Foto’s Hennie Henzen)

 

Klassiek concert in de buitenlucht in Gedenkpark De Oude Begraafplaats van 1829

tussen Weverij en Kostverloren ( bij slecht weer in buurthuis SamSam )

Midzomeravond woensdag 21 juni 2023 van 20.00 – 21.30 uur

uitgevoerd wordt:
 ‘Die Winterreise’ van Franz Schubert door bas-bariton Kees Jan de Koning en pianiste Carolien Drewes

Rondleiding door het park: 19.00 uur.
Toegang gratis (met een mogelijkheid voor een donatie).
Dit concert wordt u aangeboden door Stichting Kunstplatform Veenendaal.
Tip: kom met de fiets. Zet die a.u.b. op het pleintje achter buurthuis SamSam.

Er zijn 100 zitplaatsen beschikbaar. U hoeft geen stoel mee te nemen.

Het concert:  Die Winterreise van Schubert

Wij zijn zeer verheugd dat de Veenendaalse bas-bariton Kees Jan de Koning, samen met pianiste Carolien Drewes deze avond zullen optreden. Zij brengen ‘Die Winterreise’ ten gehore. ‘Die Winterreise’ is het verhaal over een man die kiest voor een zwervend bestaan als hij door zijn geliefde wordt afgewezen. Herinneringen aan het liefdevolle verleden worden afgewisseld met beschrijvingen van de eenzaamheid en de angst in het zwerversbestaan. Zie voor verdere informatie Wikipedia.

Verdere informatie over de uitvoerenden:

Kees Jan de Koning (1961) sloot in 1992 zijn zangopleiding af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en werd zangdocent aan hetzelfde Koninklijk Conservatorium. Hij vormt het fundament van het vermaarde Quink Vocaal Ensemble. Regelmatig zingt hij bij internationale ensembles zoals het Huelgas Ensemble, het Gesualdo Consort Amsterdam, het Egidius Kwartet en Weser Renaissance. Als solist treedt hij op in opera- en oratoriumconcerten. De laatste jaren werkt Kees Jan ook als projectdirigent en vocale koorcoach. Sinds 1992 maakt hij deel uit van het Nederlands Kamerkoor.
Pianiste Carolien Drewes heeft een ruime ervaring op het gebied van kamermuziek en liedbegeleiding. Naast haar werkzaamheden op het concertpodium is zij sinds 1997 als pianist/coach verbonden aan de zangafdeling het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Haar voornaamste passie geldt de liedbegeleiding. Zij werkte met Rudolf Jansen tijdens haar specialisatie liedbegeleiding aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Carolien is regelmatig te horen in liedrecitals en muziektheatrale voorstellingen.

 

De organisatie

De organisatie van de avond is in handen van Ali Groebe en Diane van Galen. De Vrienden van De Oude Begraafplaats zullen deze avond beschikbaar zijn voor hand en spandiensten, zoals het helpen bij het parkeren van de fietsen, begeleiding naar het toilet bij het naastgelegen buurthuis SamSam en bij het verlaten van het park na afloop van het concert.

De toegang tot de locatie is gratis. Fair Food & More zal deze avond zorgen voor een hapje en een drankje. Deze kunnen met pin of contant betaald worden. Fair Food & More werkt zoveel als mogelijk met vrijwilligers.

Over Park Klassiek


Wat we willen bereiken: inwoners  van Veenendaal laagdrempelig (= gratis) laten genieten van een passend klassiek concert. Door Veenendaalse musici te laten optreden in deze prachtige ambiance kunnen inwoners van Veenendaal én genieten van mooie klassieke muziek én kennismaken met het schitterende Gedenkpark. Omdat de Vrienden van de Oude Begraafplaats flyers laten drukken met informatie over het Gedenkpark kunnen de bezoekers ook kennisnemen van de historie van deze plek. Zij willen de flyers op de avond van het concert uitreiken. De Vrienden van de Oude Begraafplaats hopen met dit concert te bereiken dat meer inwoners het park weten te vinden en belangstelling ontwikkelen in de historie van het Gedenkpark.

Park Klassiek betekent genieten van toegankelijke klassieke muziek. Een kwalitatief hoogwaardig optreden, te zien en te beleven in een mooi park, in het centrum van Veenendaal. Een bij veel inwoners onbekend terrein.

Het Kunstplatform Veenendaal hoopt met dit in initiatief een nieuwe dimensie toe te voegen aan het kleurrijke palet door, als het een succesvol evenement geweest is, er een jaarlijks terugkerend festijn van te maken op Midzomervond. Mocht dit evenement in een behoefte voorzien zal door Kunstplatform Veenendaal structurele subsidie aangevraagd worden.