11, 12 en 13 februari 2022

Het tweejaarlijks festival voor (amateur) kunst in Veenendaal

inschrijfformulier Kunstfestival

  • Gezelschap of artiest  • Informatie over het optreden  • Naam en gegevens van de Contactpersoon  • Opmerkingen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Terugblik Kunstfestival 2020

Kunstfestival Veenendaal nieuwe stijl is een groot succes geworden. Het evenement begon vrijdagavond met het filmgala VeenendaalFilmt! in Spectrum en werd zondagavond afgerond met een reeks optredens op diverse locaties. Het horecacircuit, dit jaar voor het eerst, werd door vele bezoekers en deelnemers in hoge mate gewaardeerd.

Tijdens Kunstfestival Veenendaal 2020 werd ook een aantal onderscheidingen uitgereikt. Het prijzenfeest omvatte winnaars in twee categorieën van VeenendaalFilmt! en op zaterdagavond de uitreiking van de Cultuurprijzen in eveneens twee categorieën. De winnaar van VeenendaalFilmt! tot 22 jaar werd Dredd Jonkers met de film ‘Party is a dance to freedom’. In de categorie vanaf 22 jaar ging de hoofdprijs naar Joyce Willemsen met de  film ‘Vloedlijn’.

Op zaterdagavond werd Suzanne Visscher onderscheiden met de Cultuurprijs Veenendaal 2019 en werd WET (Werkgroep Educatieve Theatervoorstellingen) tot hun grote verrassing uitgeroepen tot Cultuurvrijwilliger van het jaar. De toekenning van de cultuurprijzen gold als het hoogtepunt van een wervelende voorstelling, letterlijk en figuurlijk, van wat Veenendaal cultureel te bieden heeft. Adembenemend was het semi-concert van Harmonieorkest Cecilia, sprankelend de dansvoorstelling van Marissa Danst en de altijd vrolijke Begonia’s, de poëtische rap van Opha de Woordenaar. Het programma begon op een verrassende wijze (Waar is het feestje? Hier is het feestje!) door de theaterklas van Marthie Overeem.

In de Cultuurfabriek stond onder meer Veenendaalse poëzie centraal. Er werden bijdrages geleverd door stadsdichter Derk Postma en door het Collectief Dichters aan de Grift. Ook in de Cultuurfabriek concentreerde zich een aantal evenementen speciaal voor (jonge) kinderen. Kunstfestival Veenendaal 2020 heeft in de drie dagen dat het evenement duurde niet alleen heel veel artiesten, maar ook heel veel belangstellenden op de been gebracht. Met name op zaterdagmiddag maakte velen van de gelegenheid gebruik om (opnieuw) kennis te maken met een diversiteit van cultureel Veenendaal.

Meer weten over het Kunstfestival?

Het Kunstfestival Veenendaal is de nieuwe naam voor het Amateurkunst Festival Veenendaal, dat om de twee jaar in het Valentijnsweekend in februari wordt georganiseerd. Het meest recente Kunstfestival Veenendaal vond plaats op 14, 15 en 16 februari 2020! Dat was de zesde keer dat het festival werd gehouden. Tijdens het festivalweekend treden allerlei verschillende Veenendaalse podiumkunstenaars op.
Het kan van alles zijn. Hoe groter de variatie hoe beter! Het varieert van jong tot oud, van solisten tot kleine en grotere gezelschappen, van echte amateurkunstenaars tot professionele zangers of musici, van dans tot toneel, van film tot dichtkunst en van zang tot cabaret en van hip-hop tot klassiek, om maar wat voorbeelden te noemen. Al deze podiumkunstenaars krijgen gratis een podium tot hun beschikking en alle Veenendalers kunnen gratis genieten van deze optredens. De bekende podia zijn theater Lampegiet, Spectrum en de Cultuurfabriek. Ook zijn er optredens in horecagelegenheden. De laatste keer was dat in Bite, Skeutje Bij en Zeldzaam.
Het festival begint op vrijdagavond met het Filmfestival ‘VeenendaalFilmt! in de filmzaal van Spectrum.

Het volgende festival is in 2022. 

Wil je optreden tijdens ons festival dan kun je je aanmelden via deze site. Wil je meer weten over wat er mogelijk is, stuur ons dan een e-mail. Dan nemen wij contact met je op: info@kunstfestivalveenendaal.nl

Organisatie Kunstfestival

Het Kunstfestival Veenendaal wordt georganiseerd door een groot team van enthousiaste vrijwilligers. Zij vinden het belangrijk een podium te bieden aan al die beoefenaars van de vele verschillende kunstvormen in onze stad en naaste omgeving.

Een recente foto van het organisatieteam voor deze aflevering vind u hieronder.

Wil je meer weten over het kunstfestival Veenendaal stuur ons dan een e-mail. Dan nemen wij contact met je op: kf@kunstfestivalveenendaal.nl

Laatste nieuws

De winnaars: Suzanne Visscher en WET!

De winnaars: Suzanne Visscher en WET!

Er werden vele prijzen uitgereikt tijdens het Kunstfestival 2020. Het begon al op vrijdag met de Veense Oscars voor Dredd Jonkers en Joyce Willemse. Tijdens het Cultuurfeest dat op zaterdag in Lampegiet werd gehouden kreeg Suzanne Visscher de Cultuurprijs van het Kunstplatform en de gemeente Veenendaal uitgereikt. Dat gebeurde tijdens een sprankelend feest geheel ingevuld door plaatselijke artiesten. Zie het uitgebreide verslag met foto’s op onze site. Naast de Cultuurprijs 2019 werd door wethouder Lochtenberg ook nog de cultuurvrijwilliger van Veenendaal bekend gemaakt. Dat was dit keer niet een persoon, maar een organisatie: WET (Werkgroep Educatieve Theatervoorstellingen).  

Genomineerden Cultuurprijs bekend

Genomineerden Cultuurprijs bekend

Een onafhankelijke en deskundige jury heeft de inzendingen voor de Cultuurprijs Veenendaal 2019 doorgenomen en beoordeeld. Uit die inzendingen heeft de jury er drie gekozen. In alfabetische volgorde: Linette Dijk, Stichting Westerkerkmuziek en Suzanne Visscher. De jury is van mening dat Linette Dijk, Stichting Westerkerkmuziek en Suzanne Visscher, ieder geheel op hun eigen wijze, belangrijke aanwinsten zijn voor de kunst en cultuur in Veenendaal en daarmee een nominatie voor de Cultuurprijs waardig.De uiteindelijke winnaar van deze door de Gemeente Veenendaal ingestelde prijs wordt bekend gemaakt tijdens het Kunstfestival op 15 februari 2020.De winnaar van de Cultuurprijs Veenendaal 2019 ontvangt een bedrag van € 2.000,–  en een beeldje, gemaakt door de Veenendaalse beeldend kunstenaar Frank Boogaard.

Zie verdere informatie bij Cultuurprijzen 2019.

Wie wint Cultuurprijs 2019?

De aanmelding is nu gesloten. Er kunnen geen kandidaten meer worden genomineerd voor de Cultuurprijzen 2019.

Tijdens het Cultuurfeest op zaterdag 15 februari in de Lampegiet zullen twee prijzen worden uitgereikt: die voor de Cultuurprijs en die voor de Cultuurvrijwilliger van het jaar.

De winnaar van de Cultuurprijs ontvangt een bedrag van €2000,- en een blijvend aandenken in de vorm van een sculptuur van de Veenendaalse kunstenaar Frank Boogaard.

Binnenkort maken we de genomineerden bekend gemaakt

De barkruk als podium

De barkruk als podium

De voorbereidingen voor het 6-de Kunstfestival (voorheen Amateurkunstfestival) zijn in volle gang. Vele oude bekenden komen voorbij, maar er is ook veel nieuws te beleven. We beginnen op vrijdag met een Filmfestival. De finale van Veenendaal Filmt! Tijdens het festival vindt ook de uitreiking van de Veenendaalse cultuurprijs en de prijs voor de cultuurvrijwilliger plaats. Dit gebeurt op zaterdagavond tijdens het Cultuurfeest in de grote zaal van Lampegiet. Er zijn nu ook meerdere optredens van bands en solisten op zondag in een café en/of restaurant: naast De Plantage gebeurt dit nu nu ook in Bite, Skeutje Bij en Zeldzaam. Zie ook het artikel in de Veenendaalse Krant.

Ben je zanger, acrobaat, muzikant, buikspreker, poppenspeler, goochelaar, danser, kunstfluiter, tapdanser, mimespeler, acteur, dichter, cabaretier, performer, paaldanser, imitator, conferencier, singer-songwriter of nog iets heel anders dat gezien en gehoord moet worden, geef je dan op (we gebruiken de manlijke vorm, maar we bedoelen dit gender neutraal!).  

Wil je optreden? Meld je dan aan via deze site! Het kan nog!

Op de pagina van het Kunstfestival staat een aanmeldingsformulier.

Artiesten uit Veenendaal: geef je op!

Artiesten uit Veenendaal: geef je op!

Artiesten gezocht voor het vernieuwde Kunstfestival

Het vernieuwde Kunstfestival is op 14, 15 en 16 februari 2020. De opzet is dit keer voor een deel echt anders dan voorgaande jaren. Inmiddels hebben zich al ongeveer 30 artiesten/groepen aangemeld voor een optreden, maar we zijn op zoek naar nog meer artiesten.

Nieuw zijn de optredens in diverse cafés op zondagmiddag. Verder willen we graag onverwachte combinaties van kunstvormen brengen op de verschillende podia. Denk bijv. aan de combinatie klassieke muziek en dans of aan poëzie en theater. Heb je hier ideeën over en zou jezelf alleen of met een ander een optreden willen verzorgen laat ons het weten en meld je aan!

Ook het zaterdagavondprogramma in de Lampegiet zal in het teken van onverwachte combinaties van verschillende kunstvormen staan. Het thema van de avond is FEEST en tijdens dit feest wordt ook de Cultuurprijs en de prijs voor de Cultuurvrijwilliger uitgereikt.