14, 15 en 16 april 2023

Het tweejaarlijks festival voor podiumkunst in Veenendaal

Het tweejaarlijks festival voor
podiumkunst in Veenendaal

Kunstfestival banner

Kunstfestival op 7 diverse locaties

Na een jaar uitstel kunnen we in het weekend van 14, 15 en 16 april in Veenendaal weer genieten van een vernieuwd en gevarieerd Kunstfestival!

Van vrijdagavond tot zondagavond kan iedereen op zeven verschillende locaties in het centrum van Veenendaal gratis veel verschillende optredens bijwonen. Dansers, zangers, zangeressen, bandjes, koren, dichters, orkesten, in allerlei genres, jong en oud, solo en in grote gezelschappen… Voor ieder wat wils en een kans om eens kennis te maken met voorstellingen die nieuw voor je zijn. Je kunt kiezen uit ongeveer 60 verschillende voorstellingen en optredens!

NIEUW VERRASSEND PROGRAMMA OP VRIJDAGAVOND
De vrijdagavond openen we het festival met een verrassend en vernieuwend programma in en om Spectrum aan het Cultuurplein in Veenendaal.

Op zaterdag en zondag breidt het festival zich uit. In de omgeving van het Cultuurplein zijn er podia in Spectrum, De Cultuurfabriek en DownTown. In Theater Lampegiet is er zowel in de grote theaterzaal als in de foyer van alles te beleven. Zaterdagavond en zondagmiddag swingt het ook op drie podia in drie verschillende cafés in de Sandbrinkstraat en omgeving. Kan jij ook niet wachten?!

Kunstfestival 2020

Inschrijven gesloten!

inschrijfformulier Kunstfestival

  • Gezelschap of artiest  • Informatie over het optreden  • Naam en gegevens van de Contactpersoon  • Opmerkingen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Terugblik Kunstfestival 2020

Kunstfestival Veenendaal nieuwe stijl is een groot succes geworden. Het evenement begon vrijdagavond met het filmgala VeenendaalFilmt! in Spectrum en werd zondagavond afgerond met een reeks optredens op diverse locaties. Het horecacircuit, dit jaar voor het eerst, werd door vele bezoekers en deelnemers in hoge mate gewaardeerd.

Tijdens Kunstfestival Veenendaal 2020 werd ook een aantal onderscheidingen uitgereikt. Het prijzenfeest omvatte winnaars in twee categorieën van VeenendaalFilmt! en op zaterdagavond de uitreiking van de Cultuurprijzen in eveneens twee categorieën. De winnaar van VeenendaalFilmt! tot 22 jaar werd Dredd Jonkers met de film ‘Party is a dance to freedom’. In de categorie vanaf 22 jaar ging de hoofdprijs naar Joyce Willemsen met de  film ‘Vloedlijn’.

Op zaterdagavond werd Suzanne Visscher onderscheiden met de Cultuurprijs Veenendaal 2019 en werd WET (Werkgroep Educatieve Theatervoorstellingen) tot hun grote verrassing uitgeroepen tot Cultuurvrijwilliger van het jaar. De toekenning van de cultuurprijzen gold als het hoogtepunt van een wervelende voorstelling, letterlijk en figuurlijk, van wat Veenendaal cultureel te bieden heeft. Adembenemend was het semi-concert van Harmonieorkest Cecilia, sprankelend de dansvoorstelling van Marissa Danst en de altijd vrolijke Begonia’s, de poëtische rap van Opha de Woordenaar. Het programma begon op een verrassende wijze (Waar is het feestje? Hier is het feestje!) door de theaterklas van Marthie Overeem.

In de Cultuurfabriek stond onder meer Veenendaalse poëzie centraal. Er werden bijdrages geleverd door stadsdichter Derk Postma en door het Collectief Dichters aan de Grift. Ook in de Cultuurfabriek concentreerde zich een aantal evenementen speciaal voor (jonge) kinderen. Kunstfestival Veenendaal 2020 heeft in de drie dagen dat het evenement duurde niet alleen heel veel artiesten, maar ook heel veel belangstellenden op de been gebracht. Met name op zaterdagmiddag maakte velen van de gelegenheid gebruik om (opnieuw) kennis te maken met een diversiteit van cultureel Veenendaal.

Meer weten over het Kunstfestival?

Het Kunstfestival Veenendaal is de nieuwe naam voor het Amateurkunst Festival Veenendaal, dat om de twee jaar in het Valentijnsweekend in februari wordt georganiseerd. Het meest recente Kunstfestival Veenendaal vond plaats op 14, 15 en 16 februari 2020! Dat was de zesde keer dat het festival werd gehouden. Tijdens het festivalweekend treden allerlei verschillende Veenendaalse podiumkunstenaars op.
Het kan van alles zijn. Hoe groter de variatie hoe beter! Het varieert van jong tot oud, van solisten tot kleine en grotere gezelschappen, van echte amateurkunstenaars tot professionele zangers of musici, van dans tot toneel, van film tot dichtkunst en van zang tot cabaret en van hip-hop tot klassiek, om maar wat voorbeelden te noemen. Al deze podiumkunstenaars krijgen gratis een podium tot hun beschikking en alle Veenendalers kunnen gratis genieten van deze optredens. De bekende podia zijn theater Lampegiet, Spectrum en de Cultuurfabriek. Ook zijn er optredens in horecagelegenheden. De laatste keer was dat in Bite, Skeutje Bij en Zeldzaam.
Het festival begint op vrijdagavond met het Filmfestival ‘VeenendaalFilmt! in de filmzaal van Spectrum.

Het volgende festival is in 2022. 

Wil je optreden tijdens ons festival dan kun je je aanmelden via deze site. Wil je meer weten over wat er mogelijk is, stuur ons dan een e-mail. Dan nemen wij contact met je op: info@kunstfestivalveenendaal.nl

Organisatie Kunstfestival

Het Kunstfestival Veenendaal wordt georganiseerd door een groot team van enthousiaste vrijwilligers. Zij vinden het belangrijk een podium te bieden aan al die beoefenaars van de vele verschillende kunstvormen in onze stad en naaste omgeving.

Een recente foto van het organisatieteam voor deze aflevering vind u hieronder.

Wil je meer weten over het kunstfestival Veenendaal stuur ons dan een e-mail. Dan nemen wij contact met je op: kf@kunstfestivalveenendaal.nl