14, 15 en 16 februari 2020

Het tweejaarlijks festival voor (amateur) kunst in Veenendaal

3 dagen lang Veenendaalse kunstenaars te zien op verschillende podia in de stad!

De inschrijving is gesloten.

Iedereen kon zich aanmelden die iets wil laten zien of horen aan andere Veenendalers. De variatie is groot: muziek in allerlei genres, toneel, zang dans, theater, cabaret, stand-up comedy, performances, dichtkunst, etc.
Als u vragen heeft over het festival of over uw bijdrage: neem contact op met de organisatie via kf@kunstplatformveenendaal.nl.
Ook voor andere vragen kunt u bij ons terecht.

Meer weten over het Kunstfestival?

Het Kunstfestival Veenendaal is de nieuwe naam voor het Amateurkunst Festival Veenendaal, dat om de twee jaar in het Valentijnsweekend in februari wordt georganiseerd. Het eerstkomende Kunstfestival Veenendaal vindt plaats op 14, 15 en 16 februari 2020! Inmiddels is dit het zesde festival en er komen elke keer weer meer bezoekers!
Tijdens dit festivalweekend treden allerlei verschillende Veenendaalse podiumkunstenaars op.
Het kan van alles zijn. Hoe groter de variatie hoe beter! Het varieert van jong tot oud, van solisten tot kleine en grotere gezelschappen, van echte amateurkunstenaars tot professionele zangers of musici, van dans tot toneel, van film tot dichtkunst en van zang tot cabaret en van hip-hop tot klassiek, om maar wat voorbeelden te noemen. Al deze podiumkunstenaars krijgen gratis een podium tot hun beschikking en alle Veenendalers kunnen gratis genieten van deze optredens opvrijdag, zaterdag en zondag. De bekende podia zijn de Lampegiet, Spectrum, de Cultuurfabriek, Elevate en Brasserie de Plantage.
Voor het eerst begint het festival al op vrijdagavond met hetFilmfestival in de filmzaal van Spectrum.
Op zaterdagavond willen we deze keer een bijzondere voorstelling organiseren, waarin verschillende podiumkunsten samenkomen. En op zondag breiden we onze programma uit met een café-theater-festival in verschillende cafés en restaurants.

Wil je optreden tijdens ons festival dan kun je je aanmelden via het aanmeldformulier op deze site. Wil je meer weten over wat er mogelijk is, stuur ons dan een e-mail. Dan nemen wij contact met je op: info@kunstfestivalveenendaal.nl

Impressie Kunstfestival 2018

Het festival in 2018 was het eerste lustrum. Het was de vijfde uitvoering in 10 jaar. Er deden veel artiesten mee, in allerlei vorm, en er waren veel bezoekers. Op alle locaties was er een enthousiast publiek: in de Lampegiet,  de Cultuurfabriek, de Elevate en de Plantage. In de Stiplounge was het Filmfestival en de zaal was te klein om al het publiek te bergen.

Er zijn tijdens het festival vele foto’s en een video’s gemaakt. 

Hieronder een kleine selectie.

Foto’s Cultuurfabriek (Flickr)

Video met verslag Festival (YouTube)

De deelnemers die zelf een foto hebben aangeleverd staan in onderstaande galerij.

Laatste nieuws

Wie wint Cultuurprijs 2019?

De aanmelding is nu gesloten. Er kunnen geen kandidaten meer worden genomineerd voor de Cultuurprijzen 2019.

Tijdens het Cultuurfeest op zaterdag 15 februari in de Lampegiet zullen twee prijzen worden uitgereikt: die voor de Cultuurprijs en die voor de Cultuurvrijwilliger van het jaar.

De winnaar van de Cultuurprijs ontvangt een bedrag van €2000,- en een blijvend aandenken in de vorm van een sculptuur van de Veenendaalse kunstenaar Frank Boogaard.

Binnenkort maken we de genomineerden bekend gemaakt

De barkruk als podium

De barkruk als podium

De voorbereidingen voor het 6-de Kunstfestival (voorheen Amateurkunstfestival) zijn in volle gang. Vele oude bekenden komen voorbij, maar er is ook veel nieuws te beleven. We beginnen op vrijdag met een Filmfestival. De finale van Veenendaal Filmt! Tijdens het festival vindt ook de uitreiking van de Veenendaalse cultuurprijs en de prijs voor de cultuurvrijwilliger plaats. Dit gebeurt op zaterdagavond tijdens het Cultuurfeest in de grote zaal van Lampegiet. Er zijn nu ook meerdere optredens van bands en solisten op zondag in een café en/of restaurant: naast De Plantage gebeurt dit nu nu ook in Bite, Skeutje Bij en Zeldzaam. Zie ook het artikel in de Veenendaalse Krant.

Ben je zanger, acrobaat, muzikant, buikspreker, poppenspeler, goochelaar, danser, kunstfluiter, tapdanser, mimespeler, acteur, dichter, cabaretier, performer, paaldanser, imitator, conferencier, singer-songwriter of nog iets heel anders dat gezien en gehoord moet worden, geef je dan op (we gebruiken de manlijke vorm, maar we bedoelen dit gender neutraal!).  

Wil je optreden? Meld je dan aan via deze site! Het kan nog!

Op de pagina van het Kunstfestival staat een aanmeldingsformulier.

Artiesten uit Veenendaal: geef je op!

Artiesten uit Veenendaal: geef je op!

Artiesten gezocht voor het vernieuwde Kunstfestival

Het vernieuwde Kunstfestival is op 14, 15 en 16 februari 2020. De opzet is dit keer voor een deel echt anders dan voorgaande jaren. Inmiddels hebben zich al ongeveer 30 artiesten/groepen aangemeld voor een optreden, maar we zijn op zoek naar nog meer artiesten.

Nieuw zijn de optredens in diverse cafés op zondagmiddag. Verder willen we graag onverwachte combinaties van kunstvormen brengen op de verschillende podia. Denk bijv. aan de combinatie klassieke muziek en dans of aan poëzie en theater. Heb je hier ideeën over en zou jezelf alleen of met een ander een optreden willen verzorgen laat ons het weten en meld je aan!

Ook het zaterdagavondprogramma in de Lampegiet zal in het teken van onverwachte combinaties van verschillende kunstvormen staan. Het thema van de avond is FEEST en tijdens dit feest wordt ook de Cultuurprijs en de prijs voor de Cultuurvrijwilliger uitgereikt.