Beeldend Veenendaal

Jaarlijkse expositie van beeldende amateurkunstenaars

Helaas hebben we moeten besluiten dat Beeldend  Veenendaal 2021 niet door gaat.

 

Beste kunstenaar,

In de eerste plaats willen we diegene die zich hebben aangemeld voor de expositie Beeldend Veenendaal 2021 laten weten dat we het zeer waarderen dat je je hebt aangemeld voor deelname aan de expositie.

Echter, helaas hebben we moeten besluiten dat we Beeldend Veenendaal dit jaar niet laten doorgaan. We hadden het al doorgeschoven van april naar juni, maar de onduidelijkheid over het versoepelen van de coronamaatregelen maakt het ondoenlijk om met enige zekerheid te zeggen dat we er een mooi festijn van kunnen maken.

Vorig jaar hebben we, met hangen en wurgen, een ‘uitgeklede versie’ kunnen houden, zonder opening en zonder prijsuitreiking. Dat willen we dit jaar niet weer doen. Hierom, en ook vanwege de nog zeer beperkte aanmeldingen hebben we dit besluit genomen.

Het thema ‘Verbinding’ nemen we mee naar volgend jaar, dus het kunstwerk dat je misschien hiervoor gemaakt hebt, gaat niet verloren.

De data voor Beeldend Veenendaal 2022 hebben we al wel geprikt. We hopen dan corona ver achter ons te hebben gelaten en weer groots te kunnen uitpakken. Het zal dan worden gehouden van 9 t/m 22 april 2022.

We wensen je een goed, gezond en kunstzinnig jaar toe en hopen je volgend jaar te mogen begroeten.

Vriendelijke groet,

Organisatieteam Beeldend Veenendaal.

Gea Breeschoten,
Louise Poelert,
Dorien Verveda,
Peter Werkhoven en
Biek van Galen

Thema 2021 “Verbinding” 

Over Beeldend Veenendaal 

De werkgroep Beeldend Veenendaal bestaat al sinds 1996 en heeft zich aangesloten bij de overkoepelende stichting KunstPlatform Veenendaal. Beeldend Veenendaal organiseert een jaarlijkse tentoonstelling voor beeldende amateur kunstenaars, die de resultaten van hun hobby en passie voor schilderen, tekenen, beeldhouwen, keramiek en fotografie met stadgenoten willen delen. De leerlingen van de middelbare scholen exposeren ook altijd op Beeldend Veenendaal. Elk jaar wordt ergens in het voorjaar gedurende twee weken een expositie gehouden in een grote ruimte ergens in Veenendaal. De locatie is telkens even zoeken en voor dit seizoen is die nog niet bekend. Kunstenaars die mee willen doen kunnen een werk inleveren in de volgende categorieën: 2-dimensionaal, 3-dimensionaal en fotografie. Elk jaar is er een thema waarbinnen het ingeleverde kunstwerk bij voorkeur moet vallen. Om amateurkunstenaars die alleen ander werk hebben gemaakt de gelegenheid te geven ook deel te nemen, exposeren we ook vrij werk.

Aan de expositie is ook een verkiezing van als beste gejureerde werken verbonden, een voor elke categorie. De winnaars worden gekozen op basis van het oordeel van het bezoekende publiek en van een onafhankelijke vakjury.   

De organisatie bestaat op dit moment uit vijf mensen:
Gea Breeschoten (voorzitter)
Biek van Galen
Louise Poelert
Dorien Verveda
Peter van Werkhoven (website)
Bijgaande foto is nog van de werkgroep in de ‘oude’ samenstelling.

De werkgroep is bereikbaar via bv@kunstplatformveenendaal.nl

Louise Poelert, Biek van Galen, Joop van Schuppen, Gea Breeschoten

Verplaatsen Beeldend Veenendaal 2021

Als organisatieteam Beeldend Veenendaal hebben we besloten dat we de expositie, met als thema ‘Verbinding’, doorschuiven naar de maand juni van dit jaar.
De vooruitzichten met betrekking tot de coronamaatregelen zijn dusdanig, dat de verwachting is dat er eind maart nog geen mogelijkheid is voor een dergelijk evenement.

Het is jammer, maar laten we hopen dat het er in juni beter uitziet.
De geplande data zijn nu: Opening zaterdag 5 juni, prijsuitreiking en sluiting zaterdag 19 juni.
Inleveren van de kunstwerken zal dan zijn op zaterdag 15 mei.

Blijf gezond en creatief,
Gea, Louise, Dorien, Peter en Biek.

Laatste nieuws

Thema Beeldend Veenendaal 2021 is bekend

Het thema en de periode van de expositie voor Beeldend Veenendaal 2021 is bekend: De expositie zal in 2021 plaatsvinden van 27 Maart tot en met 9 April Thema 'Verbinden' Iedereen wordt hierbij alvast opgeroepen om een fraai kunstwerk te maken. De locatie voor de...

Lees meer

Expositie Beeldend Veenendaal 2020

Hier vindt u een impressie van de expositie Beeldend Veenendaal 2020. Omdat we de expositie niet konden openen geven we een virtuele rondleiding met een viertal video’s. Zo krijgt u toch een indruk van de prachtige expositie die we klaar hadden staan. De expositieruimte was te vinden in het pand van de voormalige V&D in De Corridor. 

Impressie Beeldend Veenendaal 2019

Hieronder vindt u een impressie van de expositie van 2019 met een video en foto's.
Video van opening en expositie 2019 Beeldend Veenendaal

Sponsors