Beeldend Veenendaal

Jaarlijkse expositie van beeldende amateurkunstenaars

Thema 2021 “Verbinding” 

Het thema en de periode van de expositie voor Beeldend Veenendaal 2021 is bekend. Als Thema hebben we gekozen voor ‘Verbinding’ en net als in 2020 het plan was, wordt ook vrij werk gejureerd. De expositie zal in 2021 plaatsvinden van 27 Maart tot en met 9 April. Iedereen wordt hierbij alvast opgeroepen om een fraai kunstwerk te maken. De locatie voor de expositie is helaas nog niet bekend.


Aanmelden kan vanaf nu.
Het inschrijfformulier vind u hier.

Inschrijfformulier Beeldend Veenendaal 2021

Aanmelding deelname Expositie 2021 van 1 januari tot 13 maart.
    Vul in welk type werk u gaat inleveren: 2D, 3D of Fotografie.
    Geef aan of het werk past bij het thema of dat het vrij werk is.

Wij wensen iedereen succes met de voorbereidingen! 

Als u toch nog vragen heeft, kunt u ons altijd bereiken via bv@kunstplatformveenendaal.nl
Met een kunstzinnige groet,
Gea, Louise, Dorien, Biek, Peter

 

Over Beeldend Veenendaal 

De werkgroep Beeldend Veenendaal bestaat al sinds 1996 en heeft zich aangesloten bij de overkoepelende stichting KunstPlatform Veenendaal. Beeldend Veenendaal organiseert een jaarlijkse tentoonstelling voor beeldende amateur kunstenaars, die de resultaten van hun hobby en passie voor schilderen, tekenen, beeldhouwen, keramiek en fotografie met stadgenoten willen delen. De leerlingen van de middelbare scholen exposeren ook altijd op Beeldend Veenendaal. Elk jaar wordt ergens in het voorjaar gedurende twee weken een expositie gehouden in een grote ruimte ergens in Veenendaal. De locatie is telkens even zoeken en voor dit seizoen is die nog niet bekend. Kunstenaars die mee willen doen kunnen een werk inleveren in de volgende categorieën: 2-dimensionaal, 3-dimensionaal en fotografie. Elk jaar is er een thema waarbinnen het ingeleverde kunstwerk bij voorkeur moet vallen. Om amateurkunstenaars die alleen ander werk hebben gemaakt de gelegenheid te geven ook deel te nemen, exposeren we ook vrij werk.

Aan de expositie is ook een verkiezing van als beste gejureerde werken verbonden, een voor elke categorie. De winnaars worden gekozen op basis van het oordeel van het bezoekende publiek en van een onafhankelijke vakjury.   

De organisatie bestaat op dit moment uit vijf mensen:
Gea Breeschoten (voorzitter)
Biek van Galen
Louise Poelert
Dorien Verveda
Peter van Werkhoven (website)
Bijgaande foto is nog van de werkgroep in de ‘oude’ samenstelling.

De werkgroep is bereikbaar via bv@kunstplatformveenendaal.nl

Louise Poelert, Biek van Galen, Joop van Schuppen, Gea Breeschoten

Laatste nieuws

Thema Beeldend Veenendaal 2021 is bekend

Het thema en de periode van de expositie voor Beeldend Veenendaal 2021 is bekend: De expositie zal in 2021 plaatsvinden van 27 Maart tot en met 9 April Thema 'Verbinden' Iedereen wordt hierbij alvast opgeroepen om een fraai kunstwerk te maken. De locatie voor de...

Lees meer

Expositie Beeldend Veenendaal uitgesteld!

Het moge duidelijk zijn na de laatste mededelingen met betrekking tot het Coronavirus: Tot onze grote spijt hebben ook wij, als team Beeldend Veenendaal, besloten om de expositie zaterdag 21 maart niet te openen en tot minimaal 6 april niet open te gaan. Morgen gaan...

Lees meer

Expositie Beeldend Veenendaal 2020

Hier vindt u een impressie van de expositie Beeldend Veenendaal 2020. Omdat we de expositie niet konden openen geven we een virtuele rondleiding met een viertal video’s. Zo krijgt u toch een indruk van de prachtige expositie die we klaar hadden staan. De expositieruimte was te vinden in het pand van de voormalige V&D in De Corridor. 

Impressie Beeldend Veenendaal 2019

Hieronder vindt u een impressie van de expositie van 2019 met een video en foto's.
Video van opening en expositie 2019 Beeldend Veenendaal

Sponsors