Cultureel Café

Elke 2e woensdag van de maand!

Roeland Schweitzer’s Grande Finale in Cultureel Café!

Het Cultureel café gaat op bezoek!

Op woensdag 10 april a.s. zal het Cultureel Café niet plaatsvinden op zijn gebruikelijke locatie, maar in het atelier van Roeland Schweitzer! In het domein van de excentrieke kunstenaar waar je overspoelt wordt door kleuren, tekeningen, beeldhouwwerken, immense schilderijen en rariteiten zal Roeland verhalen vertellen in een deel van de historische Ritmeester Sigarenfabriek. Onder het genot van een drankje en de muzikale omlijsting door Live Poets Society zullen de verhalen voor een laatste keer verteld worden in het atelier dat op 22 april a.s. afgebroken zal worden.

Het Cultureel Café is gratis toegankelijk vanaf 19.30uur. Let op, niet in The Circle maar in het atelier van Roeland Schweitzer. Route: Loop tussen Kerkewijk 65 (Sigarenfabriek) en Kerkewijk 67 (tandarts) naar achteren, vervolgens door het openstaande hek rechtstreeks naar de rode deur, de ingang van het atelier.

Over het Cultureel Café

Sinds 2008 is er elke tweede woensdag van de maand een Cultureel Café.

Ontmoeten staat centraal. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van het maandelijkse afwisselende programma. Het programma varieert van presentaties van beeldend kunstenaars en andere cultuurdragers uit Veenendaal, optredens van singersongwriters, een theatervoorstellingen, miniconcerten, jamsessies, korte verhalen, poëzie, een pubquiz en nog veel meer.
In de maanden juli, augustus en december is er geen Cultureel Café.

Plaats: The Circle
Tuinstraat 14

Inloop: vanaf 19.30 uur
Aanvang: 20:00 uur
Contactpersoon: Ali Groebe
E-mail: cc@kunstplatformveenendaal.nl

Agenda

13 september:  Harmonie Ceacilia

11 oktober: MAAK Veenendaal & pianist/zanger Hans Kroon

10 november: zanger Justin de Wildt (nederlandstalig)

13 december: ‘Jouw Markt’ door Jaap Pilon

10 januari: Wim van Ginkel, innovatieve ontwikkelingen groensector

14 februari: MOMOtheaterwerkplaats

21 februari: Stadsdichtersgilde – ledenwisseling

13 maart: gitaarbouwer Jos van Rooijen

10 april: Op bezoek bij kunstenaar Roeland Schweitzer

8 mei: Marissa Danst

12 juni: Band ’t Dingetje’

 

Laatste berichten

Wim van Ginkel – Greenfluencer

Wim van Ginkel – Greenfluencer

Het Cultureel Café start het jaar 2024 met een bekende Veenendaler als gast: Wim van Ginkel komt op woensdagavond 10 januari in ‘The Circle’ aan de Tuinstraat vertellen over zijn kijk op het groen in onze tuinen en in de openbare ruimte.  Wim van Ginkel gaat ons...

Lees meer
Ingelast: ‘Jouw Markt’ van Jaap Pilon

Ingelast: ‘Jouw Markt’ van Jaap Pilon

Op woensdag 13 december is er een extra Cultureel Café in The Circle. Jaap Pilon zal dan nieuwe verhalen vertellen uit zijn laatste boek 'Jouw Markt'. Maar hij vertelt ook over de totstandkoming van zijn drie boeken. Als u het gemist hebt op 17 november is dit een...

Lees meer

Even nagenieten

Een avond vol kunst, verhalen, persoonlijkheid, inspiratie, een lach en een traan en zelfs wat gezang; het Cultureel Café van woensdag 10 april had het allemaal. Roeland Schweitzer vertelde over zijn leven en alle paden die hij heeft bewandeld om tot slot (voor nu) te eindigen in zijn atelier in de oude Ritmeesterfabriek in Veenendaal. Een atelier wat er binnenkort niet meer zal zijn. Te midden van alle kunst die Schweitzer de afgelopen jaren gemaakt heeft werd het glas geheven op Roeland en zijn muze Katri en alles wat zij Veenendaal de afgelopen jaren geboden hebben. En met het door Roeland geschreven boek ‘Klem los’ in de boekenkast zal menig bezoeker nog eens terugdenken aan deze avond.

Foto impressie laatste CC