Cultureel Café

Elke 2e woensdag van de maand!

Programma woensdag 11 maart

Singer-songwriters en jamsessie

Twee weken geleden een bezoek gebracht aan het Kunstfestival Veenendaal? Aan De Lampegiet, Spectrum, de Cultuurfabriek, brasserie Zeldzaam en BITE met de vele diverse kunstzinnige optredens? Geweldig, hè! Of in eetcafé Skeutje Bij geweest, waar maar liefst vijftien Veenendaalse bandjes in één weekend evenzovele optredens verzorgden? Misschien toch gemist? Niet getreurd! Om de liefhebbers van Veense popartiesten een lekker “toetje” te bezorgen, houdt het Cultureel Café Veenendaal op woensdag 11 maart a.s. een singersongwriters-avond. Diverse Veenendaalse musici zullen, gewapend met hun instrument met elkaar, onvoorbereid in een jamsessie van zich laten horen. Maar u hoeft niet alleen te komen luisteren! Iedere Veenendaler die een instrument kan bespelen kan meedoen aan dit muzikaal spektakel. Schroom niet! Dit is de kans om niet alleen voor het eerst het podium te beklimmen, maar ook de gelegenheid om met stadgenoten een eigen band te formeren. Voor de broodnodige techniek wordt door de organisatie van het Cultureel Café zorg gedragen. Ook Veenendalers die songs schrijven en deze op het podium in café Skeutje Bij willen laten horen, zijn van harte welkom. De avond begint rond 19.30 uur en de toegang is gratis. Het Cultureel Café biedt in eetcafé Skeutje Bij naast haar maandelijks wisselende programma tevens gelegenheid tot ontmoeting en netwerken. 

Over het Cultureel Café

Sinds 2008 is er elke tweede woensdag van de maand een Cultureel Café.

Ontmoeten staat centraal. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van het maandelijkse afwisselende programma. Het programma varieert van presentaties van beeldend kunstenaars en andere cultuurdragers uit Veenendaal, optredens van singerongwriters, een theatervoorstellingen, miniconcerten, jamsessies, korte verhalen, poëzie, een pubquiz en nog veel meer.
In de maanden juli, augustus en december is er geen Cultureel Café.

Plaats: Eetcafé Skeutje bij
Sandbrinkstraat 4

Aanvang: 20:00 uur
Contactpersoon: Ali Groebe
E-mail: cc@kunstplatformveenendaal.nl

Agenda

11 september: Harmonie Ceacilia

9 oktober: Margo Nelissen, sieraden

13 november: MoMo Werktheater

8 januari: Jaap Pilon: Onze Hoofdstraat

12 februari: Twee Thrillerauteurs uit Veenendaal

11 maart: Singersongwriters / jamsessie

8 april: Pubquizz voor politieke partijen

13 mei: Onbekende sporten

10 juni: Olomouc

Laatste berichten

Spannende boeken uit ‘t Veen

Spannende boeken uit ‘t Veen

Op woensdag 12 februari waren er twee thrillerschrijvers te gast bij het Cultureel Café, Rudy Dek en Peter van Beek. Zij vertelden over hun werk, over hun manier van schrijven en over de locaties waar hun boeken gesitueerd zijn.
Dit gebeurde in een drie-gesprek met Mats Beek die genoeg vragen had om de schrijvers een kijkje in hun werk te laten geven. Het publiek mocht tijdens dit gesprek ook vragen stellen, waar veel gebruik van werd gemaakt.
De muziek werd deze avond verzorgd door onze huisband Buurman en Buurman, die steevast een fijne sfeer weten neer te zetten.
De luisteraars in het goed gevulde ‘Skeutje bij’ hadden weer een geslaagde avond. Zie voor de foto’s de gallery op onze pagina op deze site.

De Hoofdstraat van Jaap

De Hoofdstraat van Jaap

Op woensdag 8 januari heeft Jaap Pilon de avond van het Cultureel café verzorgd met een inkijkje in zijn nieuwe boek “Onze Hoofdstraat”. Het was een duik in het verleden met interessante anekdotes en verrassende foto’s uit het verleden. Ongeveer 70 mensen in het bomvolle café-restaurant ‘Skeutje Bij’ genoten van de enthousiaste presentatie van onze stadsgids. Voor velen een avond van herkenning en herbeleving van de jeugdjaren. De organisatie was erg blij met deze opkomst. Zie voor de foto’s onze galerij hiernaast op de webpagina van het CC.

Genieten met MOMO

Genieten met MOMO

Woensdag 13 november j.l. trad het gezelschap van MOMO-theaterwerkplaats op in het Cultureel Café Veenendaal. Dat vond deze keer plaats in Sportsbar “Kings & Queens” aan de Markt. Het theatergezelschap uit Ederveen bracht een afwisselend programma. Er was muziek, mode, toneel, een film en clownerie. MOMO-theaterwerkplaats is al jaren een vaste deelnemer aan het Cultureel Café Veenendaal. Tijdens programma droeg de vaste columnist van het Cultureel Café, oud-stadsdichter Mats Beek, een column voor. Het was een bijzondere voorstelling, gebracht door bijzondere mensen. Zie de foto’s in bijgaande presentatie.

Sieraden van Margo Nelissen

Sieraden van Margo Nelissen

Op woensdag 9 oktober verzorgde Margo Nelissen het programma van het Cultureel Café. Ze had een boeiend verhaal over de manier waarop zij tot het maken van haar diverse sieradencollecties is gekomen, onder andere door reizen naar diverse continenten. Zo liet ze sieraden zien geïnspireerd door haar verblijf op Curacao. Via een PowerPoint-presentatie kwamen de de diverse collecties voorbij en ook had ze een aantal prachtige sieraden meegenomen. Het publiek en de organisatie hebben genoten. De avond werd muzikaal omlijst met muziek van Willem Meijering en Geurt-Jan Ploeg. Voor meer informatie over Margo Nelissen kunt u terecht op haar website: www.margonelissen.nl