Cultureel Café

Elke 2e woensdag van de maand!

Programma woensdag 8 april afgelast!

Geen pubquiz op 8 april 

Zoals u zult begrijpen is ook het Cultureel Café gestopt met haar activiteiten. Er zijn geen bijeenkomsten meer totdat van overheidswege bekend wordt gemaakt dat het weer verantwoord is. Zodra er weer activiteiten gaan plaatsvinden zullen we dat melden.

Ondertussen kunt u hieronder het verslag lezen van de voorlopig laatste bijeenkomst: de jamsessie in Skeuje Bij. Ondanks de reeds opkomende Coronadreiging, en daardoor een wat lager aantal bezoekers, toch een zeer geslaagde avond. Bij ‘even nagenieten’ vind u een selectie van de foto’s die onze vaste fotograaf Hennie Henzen die avond maakte.

Over het Cultureel Café

Sinds 2008 is er elke tweede woensdag van de maand een Cultureel Café.

Ontmoeten staat centraal. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van het maandelijkse afwisselende programma. Het programma varieert van presentaties van beeldend kunstenaars en andere cultuurdragers uit Veenendaal, optredens van singerongwriters, een theatervoorstellingen, miniconcerten, jamsessies, korte verhalen, poëzie, een pubquiz en nog veel meer.
In de maanden juli, augustus en december is er geen Cultureel Café.

Plaats: Eetcafé Skeutje bij
Sandbrinkstraat 4

Aanvang: 20:00 uur
Contactpersoon: Ali Groebe
E-mail: cc@kunstplatformveenendaal.nl

Agenda

11 september: Harmonie Ceacilia

9 oktober: Margo Nelissen, sieraden

13 november: MoMo Werktheater

8 januari: Jaap Pilon: Onze Hoofdstraat

12 februari: Twee Thrillerauteurs uit Veenendaal

11 maart: Singersongwriters / jamsessie

8 april: Pubquizz voor politieke partijen

13 mei: Onbekende sporten

10 juni: Olomouc

Laatste berichten

Nog geen Cultureel Café

Nog geen Cultureel Café

Regelmatig krijgen we de vraag of we weer gaan beginnen met ons maandelijkse Cultureel Café. We begrijpen die vraag heel goed, ook wij zouden graag weer beginnen. Net als iedereen missen we het om te kunnen genieten van alle vormen van cultuur. Maar tot onze spijt moeten we u op dit moment nog teleurstellen: in een klein café zoals ‘Skeutje Bij”is het niet mogelijk om met de 1.50 meter afstandsmaatregel een gezellig Cultureel Café te organiseren. Ook buitenactiviteiten zijn moeilijk te organiseren omdat er al snel een vergunning nodig is. Tot en met december zal er daarom geen Cultureel Café zijn. Wel zijn we als bestuur weer bij elkaar geweest. Leuke ideeën, voor het geval het wel weer kan, zijn volop aanwezig.
Wij wensen u een goede zomer toe en vooral: blijf gezond.
Zodra we weer gaan beginnen, hoort u van ons.
(Mats Beek, Sonja Brouwer, Ali Groebe, Jaap Pilon en Geurt Jan Ploeg)

Jamsessie in Skeutje Bij

Jamsessie in Skeutje Bij

Op 11 maart stond het Cultureel café open voor muzikanten die mee wilden doen met de jamsessie. Er was een vaste band aanwezig waar iedereen met haar of zijn instrument kon aansluiten. Omdat de berichten rondom de Corona crisis al de kop opstaken waren er veel minder mensen dan gebruikelijk bij een avond als deze, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Er werd volop muziek gemaakt tot laat in de avond en de mensen die er waren hebben genoten van de muzikaliteit en de creativiteit van alle muzikanten. Veel dank aan de band onder leiding van onze eigen Geurt Jan Ploeg, die het iedere keer weer voor elkaar krijgt om een aantal topmuzikanten bij elkaar te brengen.(Tekst Sonja Brouwer; foto’s Hennie Henzen)

Spannende boeken uit ‘t Veen

Spannende boeken uit ‘t Veen

Op woensdag 12 februari waren er twee thrillerschrijvers te gast bij het Cultureel Café, Rudy Dek en Peter van Beek. Zij vertelden over hun werk, over hun manier van schrijven en over de locaties waar hun boeken gesitueerd zijn.
Dit gebeurde in een drie-gesprek met Mats Beek die genoeg vragen had om de schrijvers een kijkje in hun werk te laten geven. Het publiek mocht tijdens dit gesprek ook vragen stellen, waar veel gebruik van werd gemaakt.
De muziek werd deze avond verzorgd door onze huisband Buurman en Buurman, die steevast een fijne sfeer weten neer te zetten.
De luisteraars in het goed gevulde ‘Skeutje bij’ hadden weer een geslaagde avond. Zie voor de foto’s de gallery op onze pagina op deze site.

De Hoofdstraat van Jaap

De Hoofdstraat van Jaap

Op woensdag 8 januari heeft Jaap Pilon de avond van het Cultureel café verzorgd met een inkijkje in zijn nieuwe boek “Onze Hoofdstraat”. Het was een duik in het verleden met interessante anekdotes en verrassende foto’s uit het verleden. Ongeveer 70 mensen in het bomvolle café-restaurant ‘Skeutje Bij’ genoten van de enthousiaste presentatie van onze stadsgids. Voor velen een avond van herkenning en herbeleving van de jeugdjaren. De organisatie was erg blij met deze opkomst. Zie voor de foto’s onze galerij hiernaast op de webpagina van het CC.