Cultureel Café

Elke 2e woensdag van de maand!

Programma 2021 nog onbekend

Lezing Budding in september

Voorlopig kunnen we nog geen programma maken voor de rest van het seizoen. Wanneer we weer een bijeenkomst kunnen plannen in een café is nog zeer onduidelijk. Na de zomer willen we graag beginnen met een presentatie naar aanleiding van onze voormalige plaatsgenoot Allard Budding. We doen dit ook ter inhuldiging van een sculptuur ter ere van Budding, dat op zaterdag 28 augustus is geplaatst bij het reeds aanwezige gedicht op de fabriekspijp bij de Cultuurfabriek.   
De lezing is op woensdag 1 september in Spectrum aan het Stipplein. Hanneke Zwart, de kunstenaar die de sculpturen heeft gemaakt, zal een toelichting geven op de ontwikkeling en de productie van de sculpturen.  
Vanwege COVID-19 moet je je van te voren aanmelden door een e-mail te sturen naar cc@kunstplatformveenendaal.nl 
Gedicht Krom van Budding

Over het Cultureel Café

Sinds 2008 is er elke tweede woensdag van de maand een Cultureel Café.

Ontmoeten staat centraal. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van het maandelijkse afwisselende programma. Het programma varieert van presentaties van beeldend kunstenaars en andere cultuurdragers uit Veenendaal, optredens van singerongwriters, een theatervoorstellingen, miniconcerten, jamsessies, korte verhalen, poëzie, een pubquiz en nog veel meer.
In de maanden juli, augustus en december is er geen Cultureel Café.

Plaats: Spectrum
Kees Stipplein 72

Aanvang: 20:00 uur
Contactpersoon: Ali Groebe
E-mail: cc@kunstplatformveenendaal.nl

Agenda

19 december Veens Cultureel Winterfeest

1 september Lezing Sculpturen Budding 

13 0ktober Gedichtenwandeling Mats Beek 

Laatste berichten

Sponsoring Project Budding

Sponsoring Project Budding

Allard Budding was een prominente Veenendaalse kunstenaar. Helaas is hij, nadat hij Veenendaal al had verlaten, nog vrij jong in 2017 overleden. Ter nagedachtenis is er in 2018 een tentoonstelling gehouden van zijn werk in de Cultuurfabriek. Vorig jaar is een gedicht van hem geplaatst op de fabriekspijp die nog in de binnenruimte van de Cultuurfabriek staat. De bedoeling is om naast het gedicht ook een sculptuur te plaatsen. We zijn begonnen met de financiering, maar er blijft nog een tekort over van ca. €5000,-. Om daar in te voorzien zijn we een crowdfunding gestart. Doe mee en kijk op onze wervingspagina. Op die manier kunt u meehelpen om Veenendaal cultureel weer wat rijker maken! 

Winnaars Pubquiz en Audiotour Gedichtenroute

Winnaars Pubquiz en Audiotour Gedichtenroute

De Pubquiz georganiseerd door het Kunstplatform tijdens het Veens Cultureel Winterfeest was een groot succes.
Er kwamen zoveel ingevulde formulieren binnen dat de jury ze niet kon nakijken binnen de daarvoor afgesproken tijd. De winnaars konden zich aanmelden via de website van MAAK. En dat gebeurde gelukkig in grote getale. Als nummer 1 eindigde het Dijkteam, gevormd door de familie Beek. Zij hebben een theaterbon van Theater Lampegiet gewonnen. Nummers 2  en 3, ex eaquo, waren de familie Versteeg en de familie Bijsterbosch. Zij kregen beiden als prijs een beeldje van Hanneke Zwart. 
Heel goed gedaan en gefeliciteerd!

Ook werd in het kader van dit winterfeest de audiotour van de gedichtenroute gelanceerd. Deze is nog steeds op onze site te vinden (gedichten op muren). Zeker in deze Corona binnenzittijd  is het nodig om af en toe even naar buiten te gaan en te bewegen. Ga dan naar het Kees Stipplein, zet je koptelefoon op en wandel. Let wel op en houd afstand!

 

Pubquiz op 19 december

Pubquiz op 19 december

Zorg dat je tijdens het VEENS CULTUREEL WINTERFEEST om 17:00 uur paraat staat voor de Veense Culturele Pubquiz. Om hieraan deel te nemen, ga je op 19 december naar het antwoordformulier via deze link: bit.ly/Formulier-VeensePubquiz. Sla de link alvast op in je notities of voeg deze webpagina toe aan je favorieten, zodat je het later makkelijk kunt openen en daarop de antwoorden kunt invullen!

Iets nog niet helemaal duidelijk? Ga dan naar het nieuwsitem voor meer info: bit.ly/Veense-Culturele-Pubquiz

🎵 Met s’ Avonds Als Het Donker Wordt voor de muzikale omlijsting!

Volg ons ook op Facebook