Cultureel Café

Elke 2e woensdag van de maand!

Programma woensdag 8 januari

Jaap Pilon over “Onze Hoofdstraat”

In december is er geen Cultureel Café, maar in januari is er weer een bijzonder interessante aflevering. Onlangs is het boek “Onze Hoofdstraat” verschenen van de hand van onze Veenendaalse stadsgids. Een lijvig boek van ca. 450 pagina’s en meer dan duizend foto’s. Het boek is de opvolger van het succesvolle boek “Mijn Kerkewijk” dat in 2015 verscheen en waarvan maar liefst 2300 exemplaren zijn verkocht. Het boek “Onze Hoofdstraat” bespreekt in 65 hoofdstukken de geschiedenis van de belangrijkste winkelstraat van Veenendaal van 1550 tot heden. Jaap Pilon zal een presentatie geven over de bewogen geschiedenis van deze straat, gebaseerd op de verhalen die in het boek beschreven zijn. Hij zal unieke beelden uit de geschiedenis van de Hoofdstraat tonen. Beelden van foto’s die in het boek zijn terug te vinden, maar ook van foto’s waar in het boek geen plaats voor was. Het wordt een avond vol nostalgie en historie. En uiteraard wordt er voor een goede muzikale omlijsting gezorgd. 

Over het Cultureel Café

Sinds 2008 is er elke tweede woensdag van de maand een Cultureel Café.

Ontmoeten staat centraal. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van het maandelijkse afwisselende programma. Het programma varieert van presentaties van beeldend kunstenaars en andere cultuurdragers uit Veenendaal, optredens van singerongwriters, een theatervoorstellingen, miniconcerten, jamsessies, korte verhalen, poëzie, een pubquiz en nog veel meer.
In de maanden juli, augustus en december is er geen Cultureel Café.

Plaats: Eetcafé Skeutje Bij
Sandbrinkstraat 4

Aanvang: 20:00 uur
Contactpersoon: Ali Groebe
E-mail: cc@kunstplatformveenendaal.nl

Agenda

11 september: Harmonie Ceacilia

9 oktober: Margo Nelissen, sieraden

13 november: MoMo Werktheater

8 januari: Jaap Pilon: Onze Hoofdstraat

12 februari: Twee Thrillerauteurs uit Veenendaal

11 maart: Singersongwriters / jamsessie

8 april: Pubquizz voor politieke partijen

13 mei: Onbekende sporten

10 juni: Olomouc

Laatste berichten

Genieten met MOMO

Genieten met MOMO

Woensdag 13 november j.l. trad het gezelschap van MOMO-theaterwerkplaats op in het Cultureel Café Veenendaal. Dat vond deze keer plaats in Sportsbar “Kings & Queens” aan de Markt. Het theatergezelschap uit Ederveen bracht een afwisselend programma. Er was muziek, mode, toneel, een film en clownerie. MOMO-theaterwerkplaats is al jaren een vaste deelnemer aan het Cultureel Café Veenendaal. Tijdens programma droeg de vaste columnist van het Cultureel Café, oud-stadsdichter Mats Beek, een column voor. Het was een bijzondere voorstelling, gebracht door bijzondere mensen. Zie de foto’s in bijgaande presentatie.

Sieraden van Margo Nelissen

Sieraden van Margo Nelissen

Op woensdag 9 oktober verzorgde Margo Nelissen het programma van het Cultureel Café. Ze had een boeiend verhaal over de manier waarop zij tot het maken van haar diverse sieradencollecties is gekomen, onder andere door reizen naar diverse continenten. Zo liet ze sieraden zien geïnspireerd door haar verblijf op Curacao. Via een PowerPoint-presentatie kwamen de de diverse collecties voorbij en ook had ze een aantal prachtige sieraden meegenomen. Het publiek en de organisatie hebben genoten. De avond werd muzikaal omlijst met muziek van de Willem Meijering en Geurt-Jan Ploeg. Voor meer informatie over Margo Nelissen kunt u terecht op haar website: www.margonelissen.nl

Optreden Ceacilia succes ondanks regen

Optreden Ceacilia succes ondanks regen

Op woensdag 11 september was er tijdens het Cultureel Café een buitenoptreden van Harmonie Caecilia. Ondanks de regen buiten was het een mooie avond. Het publiek zat binnen lekker droog en de muzikanten konden buiten onder het grote scherm zitten op het verwarmde terras van Brasserie de Plantage. Er werd een zeer gevarieerd muzikaal programma neergezet. Er kwamen stukken voorbij van Frank Sinatra en Elvis en er werd een stuk gespeeld uit de Disneyfilm Incredibles 2. Het publiek heeft genoten  van een een mooie, muzikale avond, die zeker voor herhaling vatbaar is. Zie voor de foto’s de gallery op onze site. Met dank aan Henny Henzen (foto’s) en Sonja Brouwer (tekst).

Cultureel Café – elke tweede woensdag van de maand!

Cultureel Café – elke tweede woensdag van de maand!

Ook in 2019-2020 worden er weer interessante bijeenkomsten georganiseerd op allerlei culturele vlakken en er is altijd muziek. We starten zelfs met een openluchtconcert. Ook in 2019 is er weer een beeldend kunstenaar die over haar werk vertelt, is er theater, is er een avond voor singer-songwriters en komt er weer een pubquiz. En er is nog veel meer! De data zijn bekend, het programma staat toegelicht op de pagina Cultureel Cafe. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en meld je aan voor de nieuwsbrief. 

Sponsors

Er zijn op dit moment geen sponsors.