Kunstplatform Veenendaal

Organisatie en Contact

Over het Kunstplatform

Het KunstPlatform Veenendaal is een stichting, die in 2008 is opgericht en als doel heeft kunst en cultuur in Veenendaal te bevorderen door het organiseren van verschillende culturele activiteiten. Die activiteiten betreffen zowel de amateurkunst als de (semi)professionele kunst. In de loop van haar bestaan is het Kunstplatform steeds meer activiteiten gaan organiseren. Veel activiteiten keren jaarlijks terug. Het Kunstplatform bestaat dankzij tientallen vrijwilligers die de activiteiten mogelijk maken. De gemeente Veenendaal geeft jaarlijks een subsidie aan het KunstPlatform en verder zijn er sponsoren die financieel of in natura een steentje bijdragen.

 

Bestuur

Bestuur KunstPlatform Veenendaal

Het bestuur bestaat op dit moment uit de volgende leden:

Monica Brouwer Voorzitter
Ali Groebe Secretaris
Beppie van Kolfschoten Penningmeester
Gea Breeschoten Lid
Diane van Galen Lid
Daphne Kalff Lid
Annemieke Vink Lid
Jan van Weerden Webmaster a.i.

U kunt het bestuur benaderen via info@kunstplatformveenendaal.nl

Correspondentieadres:

Valleistraat 182, 3902 ZD, Veenendaal

 

Privacy reglement

 

Sinds mei 2018 geldt de AVG, ook voor vrijwilligersorganisaties zoals het Kunstplatform Veenendaal.
Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met uw privacy.

Lees hier ons reglement.

privacyreglement Stichting Kunstplatform Veenendaal

Over het Cultureel Café

Sinds 2008 is er elke tweede woensdag van de maand een Cultureel Café .

Ontmoeten staat centraal, Daarnaast kunnen bezoekers genieten van het maandelijkse afwisselende programma. Het programma varieert van lezingen van ‘kunstenaars en kunstenmakers’, optredens van singer-songwriters, een korte theatervoorstelling, een mini-concert, jamsessies, korte verhalen, poëzie, een pubquiz en nog veel meer.
In de maanden juli, augustus en december is er geen Cultureel Café. 

Over Gedichten op muren

Gedichten op Muren is een gedichtenroute door het centrum van Veenendaal. Veel gedichten (met een lichte toonzetting en een glimlach) hebben al een plek gevonden op de muren van panden, waarmee zij inhoudelijk vaak een relatie hebben. Er komen steeds nieuwe gedichten bij. Een wandelroute langs de gedichten is te krijgen bij de Stadswinkel in de Cultuurfabriek en te downloaden op de website. Jaarlijks is er ook een gedichtenwedstrijd voor 3e klassers van middelbare scholen. Ook de gedichten bij het Stationsplein, met daarop drie winnende 4 mei-gedichten van scholieren is een initiatief van Gedichten op Muren in samenwerking met de Stichting Oranjedag Veenendaal. Jaarlijks wordt het oudste gedicht verwijderd en het nieuwste gedicht toegevoegd.

logo GOM (Kopie)

Secr. Daphne Kalff
gom@kunstplatformveenendaal.nl

Over Kunstroute Veenendaal?

De kunstroute Veenendaal is een jaarlijkse tentoonstelling c.q. atelierroute van professionele beeldende kunstenaars in Veenendaal en directe omgeving, gedurende een weekend in september of oktober.

Vanaf het begin organiseert het KunstPlatform de jaarlijkse Kunstroute Veenendaal. Tijdens dit evenement, dat meestal begin oktober plaatsvindt, stellen ongeveer 35-40 professionele kunstenaars hun ateliers een weekend open voor de inwoners van Veenendaal. In datzelfde weekend is er op een centrale locatie
in Veenendaal een expositie met werken van alle deelnemende kunstenaars.

KRV logo (Kopie)

Secr. Annemieke Vink
Cuneraweg 318, 3911 RT Rhenen, 06-343755750
kr@kunstplatformveenendaal.nl

 

Over de Stadsdichter

Het KunstPlatform regelt voor de Gemeente Veenendaal de coördinatie van de verkiezing van de Veenendaalse stadsdichter. De stadsdichter heeft de taak om op verzoek of op eigen initiatief gedichten te schrijven met Veenendaal en Veenendaalse actuele lokale gebeurtenissen als inspiratiebron. De stadsdichter is een promotor van poëzie in het algemeen en van Veenendaal in het bijzonder. De stadsdichter publiceert ook regelmatig gedichten in de lokale media. Elke drie jaar wordt er een nieuwe verkiezing uitgeschreven. Bij het afscheid van een stadsdichter verschijnt er een gedichtenbundel met de belangrijkste gedichten. Bovendien hangt er van elke voormalige stadsdichter een gedicht aan een muur in het centrum van Veenendaal.

SDV log (Kopie)
Het stadsdichtersgilde
info@stadsdichterveenendaal.nl

Over het Kunstfestival

Het Kunstfestival vindt één keer per twee jaar plaats in de maand april. Gemiddeld doen 700 amateurartiesten mee aan het driedaagse festival voor podiumkunsten. Een weekend lang zijn zo’n 90 voorstellingen gratis te bezoeken op verschillende locaties in het centrum van Veenendaal. De optredens variëren van moderne muziek tot klassiek en popmuziek, van zang, dans, cabaret en toneel tot voordrachten.

 

Kunstfestival banner

Secr. Monica Brouwer
Rossiniweg 36, 3906 CG Veenendaal, 0318-526348
kf@kunstplatformveenendaal.nl

Over Theater bij de Buren

Theater bij de Buren is de nieuwste activiteit van het Kunstplatform. Na een succesvolle eerste keer in het voorjaar van 2018 is besloten dit evenement jaarlijks te organiseren. Meer dan 25
huiskamereigenaren tonen hun gastvrijheid door hun huiskamer beschikbaar te stellen voor Veenendaalse niet-professionele podiumkunstenaars. Het gaat om heel verschillende optredens in huiskamers verspreid over Veenendaal. Iedereen kan zelf kiezen van welke optredens men wil genieten. Kijk op de website om u aan te melden als huiskamer of als act.

Secr. Diane van Galen
tbdb@kunstplatformveenendaal.nl