1-3 oktober 2021

Kunstroute 2021

Op dit moment zijn we bezig met de organisatie van de traditionele kunstroute met open ateliers door geheel Veenendaal. Er zijn voldoende aanmeldingen van beeldende kunstenaars en we hebben de benodigde expositieruimtes kunnen reserveren. Hoewel we nog afhankelijk zijn van de ontwikkelingen rond COVID-19, gaan we ervanuit dat het dit jaar op normale wijze door kan gaan. Binnenkort vindt u hier meer informatie over de deelnemende kunstenaars, de ateliers en de expositieruimtes. Hieronder alvast een voorlopige lijst met deelnemers.

 

Ida Abels  Sander van Laar    Roeland Schweitzer  
Justa Baumann    Joke van Leeuwen   Frits Stiemer  
De Bombardon  Margo Nelissen  Joost van Suchtelen van de Haare   
Gea Breeschoten  Heleen Nijland  Dieneke Tanis 
Nicolette van Dijk   Kees Oosting Sander Veen 
Leny Dillon   Jan van de Pavert  Mary Vermeer 
Jolan van Elk   Wieke Pierhagen  Martijn Versteeg 
Biek van Galen Jeroen Ploeg  Suzanne Visscher  & Pieter van Slooten
Yvonne van Hoogstraten   Esther Radius  Ruud Volke 
Karin de Jonge Annemarie Reijbroek   Celesta van der Weij 
Marije Kalshoven   Bert de Ruiter Bianca Werkhoven 
Cees Korver  Marga Scherpenzeel  Joyce Willemse  
Jochina van Kruistum   Mincke van Schuppen Annemarie Woudsma

Kunstroute 2019 groot succes!

Tijdens de aftrap in de Cultuurfabriek op vrijdag 27 september j.l. bleek al dat er veel belangstelling was. De hal stroomde vol. Iedereen werd gecontroleerd door twee speciale bewakers in zeer imposante kostuums. Er was een introductie van Annemieke Vink. Daarin werden de deelnemende kunstenaars bedankt en werd ook verteld dat Kunstplatform Veenendaal een nieuwe stap heeft gezet in de integratie van haar activiteiten. Er is een nieuwe website, waarop alle activiteiten zijn terug te vinden. Jan van Weerden liet vervolgens zien hoe de App voor de Kunstroute kon worden geïnstalleerd. Deze App voor de Kunstroute is uniek voor Veenendaal en zal nog worden gevolgd door een App voor Gedichten op Muren en voor Theater bij de Buren. Met veel kabaal werd vervolgens de Wethouder voor Cultuur in een winkelkarretje binnengereden door de beveiligers. Hij opende de tentoonstelling en daarmee de Kunstroute door een blauw zwaailicht aan te zetten.

De meeste deelnemende artiesten waren aanwezig en zij konden onder het genot van een drankje ook enkele werken bekijken van hun collega’s. Die waren opgesteld in de tijdelijke tentoonstelling in de Cultuurfabriek. Zie de foto’s in de gallery op de pagina Kunstroute (fotografie: Theo Hendriksen)

Ondanks de regen werden de ateliers op zaterdag en zondag behoorlijk goed bezocht. In de Cultuurfabriek waren er presentaties van vergulden en marmeren door resp. Marieke de Groot en RIck van de Pol.

Meer weten over Kunstroute Veenendaal?

De kunstroute Veenendaal is een jaarlijkse expositie c.q. atelierroute van (semi)professionele beeldende kunstenaars in Veenendaal en directe omgeving, gedurende een weekend in september of oktober.  Vanaf het begin organiseert het KunstPlatform de jaarlijkse Kunstroute Veenendaal. Tijdens dit evenement stellen ongeveer 30-40 professionele kunstenaars hun ateliers een weekend open voor de inwoners van Veenendaal. Een aantal beeldende kunstenaars exposeert op een gezamenlijk adres. In 2019 was dat o.a. in het Ontmoetingshuis in Veenendaal-Oost en in de Tattooshop in het centrum van Veenendaal.

Het weekend van de Kunstroute start vaak met een expositie van alle deelnemers in de Cultuurfabriek.

De Commissie Kunstroute Veenendaal bestaat op dit moment uit v.l.n.r. Biek van Galen, Gea Breeschoten, Martijn Versteeg, Annemieke Vink en Jan van Weerden

Secretariaat:

Annemieke Vink
telefoon: 06 343 75750
mail: kr@kunstplatformveenendaal.nl

Dit waren de deelnemers van 2019