29 – 30 september en 1 oktober 2023

Vanaf nu kunt u zich aanmelden voor de kunstroute in het najaar.
Vul het formulier hieronder in en we nemen contact met u op.

Inschrijfformulier Kunstroute Veenendaal 2023

Aanmelding deelname Atelierroute september/oktober 2023.

De Kunstroute 2022 was een groot succes. Vele bezoekers wisten de weg naar de ateliers en de exposities te vinden. De 27 beeldend kunstenaars waren op 14 locaties te zien.

In de Cultuurfabriek, waar op vrijdag 30 september ook de opening was, was de expositie met werk van alle deelnemers een week te bewonderen. Veel bezoekers van  de Cultuurfabriek bezochten ook het Museum Veenendaal, waar een van de deelnemers van de Kunstroute, Jochina van Kruistum, atelier hield.

Op deze pagina vindt u nog een link naar alle deelnemende kunstenaars van 2022. Verder hebben we een aantal foto’s van de opening in een diashow gezet. 

Kunstroute 2021 groot succes!

Op 1 oktober was de opening van de Kunstroute, dit keer zowel in Grand Café DownTown als voor de deur van de Cultuurfabriek.

Eerst werd om 17.00 uur in DownTown een introductie en dankwoord uitgesproken door Annemiek Vink, voorzitter van de Commissie Kunstroute Veenendaal. Derk Postma las  als stadsdichter een vers gedicht voor dat als onderwerp de kunstroute had. Daarna werd de expositie van de Soroptimisten in DownTown geopend door Wethouder Lochtenberg. Aansluitend maakten we onder aanvoering van de wethouder en zijn twee lijfwachten een wandeling over het bruggetje over de Brouwersgracht en over het Stipplein naar de Cultuurfabriek, alwaar een lint doorgeknipt moest worden om de Kunstroute te openen. In de kubus was de expositie te zien van werken van alle deelnemende kunstenaars. De meeste deelnemers waren aanwezig en zij konden onder het genot van een drankje de werken bekijken van hun collega’s. 

Aansluitend werd om 18.00 uur de speciale tentoonstelling van Martijn Versteeg, die ook deelnemer is aan de Kunstroute, in Museum Veenendaal geopend.

Ondanks de regen werden de ateliers op zaterdag en zondag behoorlijk goed bezocht. Er waren 32 deelnemers op 17 locaties. Zie hieronder een impressie van de opening (klik op ‘show slideshow’).

De foto’s zijn gemaakt en ter beschikking gesteld door Theo Hendriks.  

 

 

 

 

Meer weten over Kunstroute Veenendaal?

De kunstroute Veenendaal is een jaarlijkse expositie c.q. atelierroute van (semi)professionele beeldende kunstenaars in Veenendaal en directe omgeving, gedurende een weekend in september of oktober.  Vanaf het begin organiseert het KunstPlatform de jaarlijkse Kunstroute Veenendaal. Tijdens dit evenement stellen ongeveer 30-40 professionele kunstenaars hun ateliers een weekend open voor de inwoners van Veenendaal. Een aantal beeldende kunstenaars exposeert op een gezamenlijk adres. In 2019 was dat o.a. in het Ontmoetingshuis in Veenendaal-Oost en in de Tattooshop in het centrum van Veenendaal.

Het weekend van de Kunstroute start vaak met een expositie van alle deelnemers in de Cultuurfabriek.

De Commissie Kunstroute Veenendaal bestaat op dit moment uit v.l.n.r. Biek van Galen, Gea Breeschoten, Martijn Versteeg, Annemieke Vink en Jan van Weerden

Secretariaat:

Annemieke Vink
telefoon: 06 343 75750
mail: kr@kunstplatformveenendaal.nl

Sponsors