Kunstroute 2024

27 – 29 september

De Kunstroute 2023 was van vrijdag 29 september tot en met zondag 2 oktober.
Er waren zo’n 27 kunstenaars, waarvan een aantal exposeerden in hun eigen atelier c.q. expositieruimte en een aantal in een verzamellocaties met meerdere exposanten.
Op een kaart van Veenendaal stonden alle locaties en alle exposanten. Die kunt u hier downloaden: Routekaart2023

In deze editie werd speciaal aandacht besteed aan de integratie met muziek en met de jeugd.
Hieronder ziet u nog werk van alle deelnemers en een link naar hun website (indien aanwezig).

Opening Kunstroute 2023 – Verslag met foto’s en film

De opening van de Kunstroute 2023 werd door veel mensen bezocht. Na een openingswoord van Annemieke Vink, voorzitter van de organisatiecommissie werd er een gedicht voorgedragen door Daphne Kalff namens het Stadsdichterscollectief. Onze wethouder van cultuur, Dylan Lochtenberg, was uitgenodigd om de route te openen door een app te openen op zijn mobieltje waarmee alle locaties van dit jaar op virtuele wijze bezocht kunnen worden. Maya Willemse verzorgde de muzikale omlijsting. De bezoekers konden daarna alvast kennismaken met werk van alle deelnemers door de expositie te bezoeken die was ingericht in de kubus van de Cultuurfabriek. Het bleef nog lang gezellig..

We hebben een aantal foto’s van de opening in een diashow gezet. Bovendien hebben we een video met een impressie van de opening en van de verschilleden expositielocaties. Klik hier voor een link naar YouTube

 

 

 

 

 

Terugblik Kunstroute 2022

De Kunstroute 2022 was een groot succes. Vele bezoekers wisten de weg naar de ateliers en de exposities te vinden. De 27 beeldend kunstenaars waren op 14 locaties te zien.

In de Cultuurfabriek, waar op vrijdag 30 september ook de opening was, was de expositie met werk van alle deelnemers een week te bewonderen. Veel bezoekers van  de Cultuurfabriek bezochten ook het Museum Veenendaal, waar een van de deelnemers van de Kunstroute, Jochina van Kruistum, atelier hield.

We hebben een aantal foto’s van de opening in een diashow gezet. 

 

 

Meer weten over Kunstroute Veenendaal?

De Kunstroute Veenendaal is een jaarlijkse expositie c.q. atelierroute van (semi)professionele beeldende kunstenaars in Veenendaal en directe omgeving, gedurende een weekend in september of oktober.  Vanaf het begin, in 2007, wordt deze door het KunstPlatform Veenendaal georganiseerd. Tijdens dit evenement stellen ongeveer 30-40 professionele kunstenaars hun ateliers een weekend open voor de inwoners van Veenendaal. Een aantal beeldende kunstenaars exposeert op een gezamenlijk adres. Dat waren in het verleden bijv. het Ontmoetingshuis, de Kubus en een voormalige basisschool bij het Ronde Erf. 

Het weekend van de Kunstroute start met een expositie van werk van alle deelnemers in de Cultuurfabriek.

De Commissie Kunstroute Veenendaal bestaat op dit moment uit v.l.n.r. Biek van Galen, Gea Breeschoten, Martijn Versteeg, Annemieke Vink en Jan van Weerden

Secretariaat:

Annemieke Vink
telefoon: 06 343 75750
mail: kr@kunstplatformveenendaal.nl

Sponsors