Namens de Gemeente Veenendaal is het Kunstplatform Veenendaal medeverantwoordelijk voor het uitreiken van de jaarlijkse Cultuurprijs en de jaarlijkse benoeming van de Cultuurvrijwilliger.
De uitreiking van deze prijzen wordt dit jaar gedaan tijdens het Cultuurfeest in Lampegiet op zaterdag 15 februari.

inmiddels is de winnaar bekend: Suzanne Visscher.

De oproep om personen en/of organisaties te nomineren voor deze prijzen is gesloten en de genomineerden zijn bekend.

Linette Dijk

Linette heeft een geheel eigen ‘handschrift’ in zowel haar schilderijen als in haar bronzen beelden. Haar kunstwerken zijn uniek, geven emotie weer en laten verbinding zien. Onlangs zijn van haar twee levensgrote bronzen beelden onthuld in het centrum. Ook dit zijn symbolen in het kader van elkaar zoeken, met elkaar vieren en verbinden.

Naast een veelzijdig kunstenaar is Linette ook een ondernemend kunstenaar. Zij ontwerpt, initieert en organiseert allerlei activiteiten waardoor vele samenwerkingsverbanden zijn ontstaan. Met haar houding van cultureel ondernemerschap is zij een inspirerend voorbeeld voor Veenendaal. Met haar werk inspireert ze jonge mensen en is ze een voorbeeld voor andere kunstenaars hoe ze haar werk als kunstenaar oppakt. Linette is een talentvolle kunstenares die met passie een verhaal wil vertellen door middel van haar kunstwerken.

Stichting Westerkerkmuziek

Vanaf 2010 organiseren de vrijwilligers van Stichting Westerkerkmuziek 10 maal per jaar zaterdagmiddagconcerten in de Westerkerk. De concertprogrammering is gericht op het brengen van kwalitatief hoogstaande klassieke werken en kenmerkt zich door een grote afwisseling. De werken uit de Renaissance tot 20e eeuwse muziek, vocaal en instrumentaal, worden uitgevoerd door musici in een kleine bezetting (solo en duo) tot grote ensembles. De concerten worden gegeven door professionals vanuit binnen- en buitenland. Daarnaast wordt samengewerkt met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en het Utrechts Conservatorium en wordt ook aan jonge musici een podium geboden. Deze zeer goed bezochte klassieke concerten zijn een waardevolle aanvulling op het culturele aanbod in Veenendaal.

 Suzanne Visscher

Suzanne Visscher is een maatschappelijk betrokken en veelzijdige kunstenares die in haar werken gebruik maakt van verschillende materialen en technieken. Geschilderde portretten geïnspireerd door haar reizen, abstracte schilderijen of 3-d objecten met oude en afgedankte materialen, Suzanne verwerkt het allemaal in haar kunst. Daarnaast maakt ze samen met haar partner originele meubels en bijzondere lichtobjecten.

Suzanne werkt graag met kinderen, met en zonder beperking, en doet mee met scholenprojecten om jonge kinderen te stimuleren hun creatieve talenten te ontwikkelen. Ook is zij actief lid van de internationale vrijwilligersorganisatie ‘Art for All’ die zich inzet voor kinderen in derdewereldlanden en oorlogsgebieden. Daarnaast geeft ze workshops en kunstlessen en inspireert en ondersteunt ze jonge kunstenaars door het openstellen van haar atelier en woning.