Het was een heerlijke avond bij het Cultureel Café op 21 februari. Er werden nieuwe stadsdichters gekozen die het Stadsdichtersgilde Veenendaal weer compleet zou maken. Het was dan ook volle bak in The Circle aan de Tuinstraat.

Nadat de genomineerden hun gedichten hadden voorgedragen.  Ieder mocht twee gedichten voordragen: één over Veenendaal en één met een vrij onderwerp, ging de spanning toch wel stijgen. De jury trok zich terug en verscheen uiteindelijk om de verlossende woorden uit te spreken.

Sanne Heymann en Willemijn Reijmes-Hannessen werden de uiteindelijke winnaars. Het was wel een nek aan nek race. Harry van der Schot en Sanne Oudshoorn, die net buiten de prijzen vielen, hadden zich ook van hun beste kant laten zien.  Uit alle gedichten bleek wel hoe zeer de dichters het naar hun zin hebben in het Veense.

De winnaars sloten zich aan bij het Stadsdichtersgilde, die verder nog bestaat uit Mats Beek en Wilco van Doorn.

Er is ook afscheid genomen van Daphne Kalff.  Zij verlaat het Gilde, maar blijft nog wel actief bij de commissie Gedichten Op Muren. Mats Beek benoemde haar tot “Moer” van het Gilde, waarmee hij zijn grote waardering uitsprak voor haar bijdrage in de afgelopen jaren.

Er zal een gedicht van Daphne binnenkort op een muur in het centrum van Veenendaal worden geplaatst. Waarop Daphne reageerde dat ze dan toch een beetje wereldberoemd zal zijn in Veenendaal.

Op de avond werd de muziek met prettig in het gehoor liggende ballads verzorgd door Willem Meijering en Angela van der Sluis. De winnende gedichten kan je  lezen op de site van het Stadsdichtersgilde