Update Beeldend Veenendaal -260320

 

Beste Kunstenaar,

De maatregelen vanwege het coronavirus zijn recent weer wat strenger geworden. In principe gelden deze nieuwe maatregelen tot 1 juni 2020, waardoor een openstelling van Beeldend Veenendaal op korte termijn niet waarschijnlijk is. Daarnaast durft het RIVM ook wat optimisme te tonen: de snelheid waarmee het coronavirus zich verspreidt lijkt af te vlakken.

De overheid verwacht op 6 april te kunnen aangeven of een versoepeling van de huidige maatregelen verantwoord is. 

Wij kunnen ons voorstellen dat u wil weten hoe het nu verder gaat met onze expositie.

Wordt Beeldend Veenendaal definitief afgelast? Is er nog een redelijke kans dat we op een ander tijdstip open kunnen gaan? Ook voor ons zijn dat natuurlijk lastig te beantwoorden vragen.

Als we definitief besluiten te stoppen, dat is de directe vervolgvraag: hoe kunnen we de teruggave van uw kunstwerk organiseren? Onder de huidige regelgeving is dat best een complex vraagstuk. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat minimaal tot 6 april het ophalen van de kunstwerken een te groot gezondheidsrisico voor u en voor ons oplevert. Dat moeten we niet willen!

Tot 6 april geldt dat de scholen, de sportverenigingen, de horeca gesloten zijn. Dat geldt natuurlijk ook voor Beeldend Veenendaal. De overheid vraagt van ons om zoveel mogelijk thuis te blijven.

Of deze maatregelen na 6 april soepeler worden is afwachten, maar als de scholen, de horeca en sportverenigingen weer open mogen, dan vergroot dat natuurlijk ook de kans dat Beeldend Veenendaal weer de deuren mag openen. Uiteraard onder voorbehoud dat de eigenaar van de expositieruimte hiermee instemt.

Alles afwegende denken wij dat het verstandig is om de expositie Beeldend Veenendaal in ieder geval tot 6 april opgebouwd te laten en nog even af te wachten hoe alles zich ontwikkelt.

Daarna nemen wij weer contact met u op om u over het vervolg te informeren. Hopelijk hebben wij dan iets positiefs te melden.

Als u toch nog vragen heeft, kunt u ons bereiken via bv@kunstplatformveenendaal.nl

Met een kunstzinnige groet,

 

Gea, Louise Dorien, Biek, Peter, Joop