Nieuwe Stadsdichter 2017/2018

Word jij de nieuwe Stadsdichter 2017 en 2018?

Het tweejarige stadsdichterschap van Joyce Willemse loopt ten einde. Daarom roept het KunstPlatform Veenendaal bekende en onbekende talenten op om zich aan te melden voor de verkiezing tot Stadsdichter Veenendaal 2017 en 2018. De stadsdichter wordt, op voordracht van het KunstPlatform, benoemd door B&W van de gemeente Veenendaal.

De functie
De stadsdichter is met zijn/haar gedichten een promotor van poëzie in het algemeen en een ambassadeur van Veenendaal in het bijzonder. In die functie lever je minimaal zes tot maximaal acht gedichten per jaar aan ter gelegenheid van lokale gebeurtenissen. Tevens publiceer je maandelijks een gedicht in een lokale krant en op websites en sociale media.

Belangstelling?

Meld je dan aan door het inzenden van twee gedichten, waarvan één over een Veenendaals onderwerp en één met een vrij onderwerp. Vergeet niet een motivatiebrief en een relevant CV bij te sluiten.
Verkiezing
Een deskundige jury selecteert uit de aanmeldingen drie nominaties. De uiteindelijke verkiezing van de stadsdichter 2017-2018 vindt plaats op woensdag 25 januari 2017 tijdens een bijzonder Cultureel Café (onderdeel van het KunstPlatform Veenendaal) in Restaurant Stipplein aan het Kees Stipplein in Veenendaal. Hiervoor dienen de genomineerden een nieuw gedicht in, met een thema dat de jury vooraf bekendmaakt. Het KunstPlatform Veenendaal draagt de winnaar van de avond voor benoeming tot Stadsdichter 2017 en 2018 voor aan het College van B & W.

De jury gaat bij haar keuze uit van de volgende criteria:
• Aantoonbare band met Veenendaal.
• Kwaliteit gedicht(en) staat voorop.
• Bereidheid gedurende 2017 en 2018 als stadsdichter op te treden.
• Pro-actief.
• Weet gedichten op een aansprekende manier over het voetlicht te brengen.
• Voorkeur voor jong, fris talent.
• 18 jaar of ouder.

Aanmelden
Per e-mail tot 15 december 2016 naar stadsdichter@kunstplatformveenendaal.nl

Let op!
Alleen aanmeldingen die volledig voldoen aan de gestelde voorwaarden worden in behandeling genomen! Klik hier voor het volledige reglement
Nog niet genoeg informatie? Stuur dan een e-mail naar Daphne Kalff; daffie55@gmail.com