Cultureel Café

Elke 2e woensdag van de maand!

Programma 2021 

Veenendaal in de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw

Woensdag 10 november a.s. is er een foto & filmavond met de titel “Veenendaal in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw”.

Hennie Henzen, voorzitter van de werkgroep Documentatie en beeldmateriaal van de Historische Vereniging Oud Veenendaal (HVOV), zal fotomateriaal uit o.a. het archief van de historische vereniging tonen. Beelden die bij Veenendalers veel herinneringen los zullen maken. Er worden foto’s vertoond van oude Veenendaalse straten en winkels, van bedrijven en fabrieken, van scholen en cafés. Naast de foto’s uit vervlogen tijden zal er tijdens de avond een unieke film worden gepresenteerd over de grossierderij van de Wed. L.N. van Essen in de Hoofdstraat. Deze niet eerder vertoonde film dateert uit 1959 en duurt ca. 40 minuten. De film geeft een prachtig tijdsbeeld van de werkzaamheden op het kantoor en in het pakhuis van Van Essen, het Suikervat, in de Hoofdstraat. De film is erg interessant voor Veenendalers die in de jaren ’50 en ’60 bij Van Essen werkzaam zijn geweest. Wij roepen deze mensen op om vooral te komen kijken en de HVOV van informatie te voorzien over de vertoonde beelden. In de pauze zullen Willem Meijering en Geurt Jan Ploeg voor een muzikale omlijsting zorgen. Het Cultureel Café Veenendaal vindt plaats in restaurant Burgers & Drinks (BED), Markt 8 te Veenendaal.

Aanvang 20.00 uur. Inloop 19.30 uur.

Het kan zijn dat op dinsdag 2 november de coronamaatregelen worden aangescherpt. Wij controleren in elk geval de coronacheck.

 

 

 

Over het Cultureel Café

Sinds 2008 is er elke tweede woensdag van de maand een Cultureel Café.

Ontmoeten staat centraal. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van het maandelijkse afwisselende programma. Het programma varieert van presentaties van beeldend kunstenaars en andere cultuurdragers uit Veenendaal, optredens van singerongwriters, een theatervoorstellingen, miniconcerten, jamsessies, korte verhalen, poëzie, een pubquiz en nog veel meer.
In de maanden juli, augustus en december is er geen Cultureel Café.

Plaats: BED
Markt 8, Veenendaal

Aanvang: 20:00 uur
Contactpersoon: Ali Groebe
E-mail: cc@kunstplatformveenendaal.nl

Agenda

19 december Veens Cultureel Winterfeest

1 september Lezing Sculpturen Budding 

13 oktober Gedichtenwandeling Mats Beek

10 november Veenendaal in de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw

Laatste berichten

Wim van Ginkel – Greenfluencer

Wim van Ginkel – Greenfluencer

Het Cultureel Café start het jaar 2024 met een bekende Veenendaler als gast: Wim van Ginkel komt op woensdagavond 10 januari in ‘The Circle’ aan de Tuinstraat vertellen over zijn kijk op het groen in onze tuinen en in de openbare ruimte.  Wim van Ginkel gaat ons...

Lees meer

Even nagenieten

Foto impressie van 11 maart