Sinds 13 april heeft Veenendaal een Stadsdichtersgilde. Niet meer één stadsdichter, maar een echt Stadsdichtersgilde. Zo kunnen er meer initiatieven ontplooid worden en kunnen de taken verdeeld worden. Het gilde bestaat uit vier personen: Mats Beek, de eerste stadsdichter van Veenendaal; Daphne Kalff, voorzitter van de commissie Gedichten op Muren; Samira Senghini, een artistieke duizendpoot: ze maakt poëzie, zingt en schildert en het kwartet wordt compleet gemaakt met Wilco van Doorn, ook geen onbekende in de Veenendaalse poëziewereld.
Tijdens het druk bezochte Cultureel Café van 13 april werd het gilde geïnstalleerd. Alle vier dichters lieten een aantal door henzelf geschreven gedichten horen. Allemaal een eigen stijl maar de gedichten waren allemaal van kwaliteit. Men had er zin in en dat was goed te zien.  Er kwamen meteen een paar opdrachten binnen. Een opdracht in het kader van 4 mei en er kwam de vraag of Samira wilde meewerken aan het Cultuurfeest op 1 juni.
De avond werd muzikaal ondersteund met een optreden van de singersongwriter Noah Noordzee. 
Voor Derk Postma was het zijn laatste officiële optreden als stadsdichter. Hij sloot dit af met een serie prachtige gedichten. Het officiële afscheid van Derk vind plaats als de bundel met zijn dierbaarste gedichten af is en wordt uitgereikt. Dat wordt ergens later in dit jaar.
We wensen het Stadsdichtersgilde veel succes.