Park Klassiek presenteert zich dit jaar, op woensdagavond 19 juni, met het Veenendaals Kamerkoor. Het gezelschap van ongeveer dertig leden brengt het muzikale programma ‘De Avondhemel’. Het koor, opgericht in 1981, beleeft met Park Klassiek haar eerste uitvoering in de open lucht.

Vorig jaar werd voor de eerste keer een klassiek concert georganiseerd op het Gedenkpark ‘De Oude Begraafplaats van 1829’. Het evenement maakte een overweldigende indruk. De Veenendaalse bas-bariton Kees-Jan de Koning bracht samen met pianiste Carolien Drewes ‘De Winterreise’. Het optreden was al indrukwekkend, ook het decor van Gedenkpark aan de Weverij droeg zeer zeker bij aan de sprookjesachtige sfeer. Voor de organisatie reden om ook dit jaar weer een concert te organiseren. Net als vorig jaar ligt de catering weer in handen van Fair Food & More, een vrijwilligersorganisatie van Veenendaal4fair. Bij slechter weer zullen extra tenten voor bezoekers geplaatst worden. Bij heel erg slecht weer zal het concert geannuleerd worden. Hou hiervoor de website in de gaten.

Het concert is gratis toegankelijk, met de mogelijkheid voor een donatie. Om 20.00 uur begint het concert. Om 18.30 uur is er gelegenheid om een rondleiding door het park te krijgen, verzorgd door de Vrienden van De Oude Begraafplaats. Het tijdstip lijkt wellicht wat vroeg, maar om een stoel te kunnen bemachtigen voor het concert is op tijd aanwezig zijn belangrijk. De verwachting is dat het concert om ongeveer 22.00 uur is afgelopen. Daarna kan er nog een drankje besteld worden.

De gemeente Veenendaal heeft besloten dat fietsen niet bij het park geplaatst mogen worden, dit omdat door onder andere de droogte van de laatste jaren de wortels van de bomen zijn verzwakt. De gemeente zorgt voor parkeermogelijkheden aan de andere kant van Buurthuis Samsam. Verkeersregelaars zullen de bezoekers begeleiden naar de parkeerplaats.