Veenendaal zoekt nieuwe stadsdichter, meld je aan!

 Het stadsdichterschap van Derk Postma loopt ten einde. Daarom roepen gemeente Veenendaal en KunstPlatform Veenendaal bekende en onbekende talenten op om zich aan te melden voor de verkiezing van stadsdichter.

 Voor 2022, 2023 en 2024 zoekt Veenendaal een nieuwe stadsdichter die met zijn/haar gedichten een promotor is van poëzie in het algemeen en een ambassadeur van Veenendaal in het bijzonder. De stadsdichter levert minimaal 6 en maximaal 8 gedichten per jaar aan ter gelegenheid van lokale gelegenheden en publiceert maandelijks stads- gedichten in een lokale krant en op websites en sociale media.

De stadsdichter wordt, op voordracht van het KunstPlatform Veenendaal, benoemd door B&W van de gemeente Veenendaal.

Belangstellende dichters kunnen zich aanmelden door het opsturen van twee gedichten, waarvan één over een Veenendaals onderwerp en één vrij qua onderwerp, samen met een motivatiebrief en een relevant CV.

Voor de verkiezing benoemt het KunstPlatform een jury. Zij selecteren uit de aanmeldingen drie nominaties. De uiteindelijke verkiezing van de stadsdichter vindt plaats op woensdagavond 9 februari 2021, in samenwerking met het Cultureel Café in restaurant BED aan de Markt. Hiervoor vragen we de genomineerden een nieuw  gedicht te maken, passend binnen een thema dat door de jury bekend wordt gemaakt.

De jury gaat bij haar keuze uit van de volgende criteria:

  1. Er dient een aantoonbare band met Veenendaal te zijn.
  2. De kwaliteit van de gedicht(en) staat voorop.
  3. Hij of zij weet gedichten op een aansprekende manier over het voetlicht te brengen
  4. Hij of zij is bereid om in 2022, 2023 en 2024 als stadsdichter van Veenendaal bij passende gelegenheden op te treden.
  5. Hij of zij is 18 jaar of ouder.

Meer informatie is te vinden op de website www.stadsdichterveenendaal.nl. Hier is het volledige reglement te lezen. Aanmeldingen (voor 7 december 2021) en informatie bij Daphne Kalff, bestuurslid KunstPlatform Veenendaal via gom@kunstplatformveenendaal.nl