1-3 oktober 2021

Kunstroute 2021

Op dit moment zijn we bezig met de organisatie van de traditionele kunstroute met open ateliers door geheel Veenendaal. Er zijn voldoende aanmeldingen van beeldende kunstenaars en we hebben de benodigde expositieruimtes kunnen reserveren. Hoewel we nog afhankelijk zijn van de ontwikkelingen rond COVID-19, gaan we ervanuit dat het dit jaar op normale wijze door kan gaan. Hieronder vind u informatie over de deelnemers: een beschrijving en afbeeldingen van enkele werken.

De opening op vrijdag 1 oktober zal dit jaar plaats vinden in DownTown, de locatie aan de Tuinstraat.  De vaste expositie van enkele werken van alle deelnemers is weer in de kubus van de Cultuurfabriek.

Deelnemende kunstenaars kunnen de gegevens over hun ten toon te stellen werken opgeven onder deze knop. Er volgt dan een invulformulier.

Dit zijn de deelnemers van 2021

Voor elke deelnemer is een tabblad met informatie. Klik op de naam en u krijgt de informatie op het betreffende blad hier te zien. 

Annemarie Reijbroek

Even voorstellen:

Annemarie Reijbroek, altijd bezig met creatieve uitingen, zoals schilderen, collage en tegenwoordig met keramiek.
Om de klei beter in de vingers te krijgen volgde ik verschillende cursussen in Gouda en Ede. Dit heeft geresulteerd in fantasievolle objecten, met wisselende onderwerpen, maar altijd met een knipoog.
Ik geef in Veenendaal Oost workshops in keramiek en heb daar op maandagavond een schildergroep. Ook ben ik enthousiast lid van  het Kunstgilde Heuvelrug te Leersum met verschillende creatieve activiteiten en exposities.
Bent u nieuwsgierig geworden? Ik nodig u graag uit op de Prins Bernhardlaan 45 waar ik met enkele kunstenaars exposeer.
Tot ziens.

Website www.annemariereijbroek.nl

Tel: 06 55887818

Expositieruimte: 

Prins Bernhardlaan 45, 3901 CA Veenendaal  (samen met Cees Korver, Yvonne van Hoogstraten en Baumann en Baumann) 

 

Annemarie Woudsma

Drie jaar geleden heb ik mijn studie aan de kunstacademie in Arnhem voor docent Beeldende Kunst en Vormgeving afgerond. Daarna ben ik mij verder gaan specialiseren in keramiek en volg momenteel de Nederlandse Keramiek Opleiding in Gouda. Dit in deeltijd, omdat ik ook mijn werk als wijkverpleegkundige met veel plezier doe en wil blijven doen.

Mensen hebben mij altijd geboeid en gefascineerd. Als ik in mijn werk als wijkverpleegkundige bij mensen thuis kom, zie ik vaak kunst aan de muur of op andere plaatsen in huis. Heel vaak zijn dit zelfgemaakte dingen zoals aquarellen, schilderijen, houtsnijwerk, keramiek, handwerk. Het verhaal wat hier achterweg komt levert vrijwel altijd prachtige en boeiende gesprekken op.

Kunst verbindt mensen, doordat we allemaal voelen hoe sterk het verweven is met ons diepste innerlijk. Of je het nu zelf maakt, of pogingen daartoe doet, of alleen bewondert, het raakt vaak een snaar in ons. Wat mij betreft gaat kunst veel verder dan alleen beroemde werken in musea. In ons allemaal zit een behoefte om ons kunstzinnig te uiten, in bijzonder veel variaties. Het is een levensbehoefte. Het heeft zeggingskracht. Het laat zien wie wij zijn. En daarom belangrijk om aandacht en ruimte aan te geven.

Zelf ben ik gefascineerd door de schitterende vormen uit de natuur. Ik wil er als het ware een vergrootglas op zetten om de vormen en kleuren te vangen. In verschillende kleisoorten maak ik sculpturen met o.a. elementen van porselein die mijn verwondering hierover laten zien.

Adres atelier: Verlaat 25b 3901 RD  Veenendaal

Website: https://annremy.tumblr.com

Tel: 06-40671291

Email: jawoudsma@chello.nl

Baumann en Baumann Glasfusen

 In 2003 zijn wij ons gaan  interesseren in glasfusen. Het begon bij Steef Hendriks, kunstenaar in glasfusen, die ons het nodige heeft geleerd en al vrij snel daarna werd een eigen atelier ingericht aan de Ericalaan in Rhenen, met de nodige uitrusting zoals o.a. een glasoven. Inmiddels is het atelier en de buitenruimte (tuin) rondom het atelier gevuld met diverse objecten zoals schalen, sieraden, glashangers, raamdecoraties, of objecten van glas gecombineerd met steen. Diversiteit is er genoeg, niet alleen in vorm maar ook in grootte en kleur.
In de afgelopen jaren zijn beiden een eigen stijl gaan ontwikkelen. Dit zie je vaak in het werk terugkomen, de één houdt van golven en water, de ander werkt meer in rechte lijnen. Toch worden er ook samen werken gemaakt, wat tot verrassende combinaties leidt.
Glasfusen is een hele oude techniek.(waarschijnlijk al van 2000 jaar v.Chr.
Nadat het glas gesneden is en in vorm gelegd  gaat het de oven in op een vooraf geprepareerde ovenplaat.
In de oven smelt (fused) het glas, dit proces duurt minimaal 22 uur op temperaturen tussen de  755 en 815  graden Celsius. Uiteindelijk zijn alle lagen en stukken glas samengesmolten tot één plat geheel. Hierna kan eventueel vorm gegeven worden aan het glas: dit wordt slumpen genoemd. Zo kan de platte samengesmolten plaat d.m.v. dit proces gaan “zakken” in een bepaalde vorm. Het werk gaat hiervoor in een mal opnieuw de oven in om gestookt te worden. Dit keer op een wat lagere temperatuur zodat het niet opnieuw smelt maar nu alleen van vorm verandert.

Het is het altijd weer een spannend moment om na het stookproces de oven te openen en te ontdekken of het werk gelukt is: ”Glas blijft een natuurproduct, het kan anders uitpakken dan je bedoelde, maar dat kan ook in positieve zin zijn”. In ons atelier wordt alleen gewerkt met het glasmerk: Bulls Eye omdat dit fusingglas kwalitatief zeer goed is en een bijzonder mooi kleurengamma heeft.

Het is onze bedoeling om iets moois te maken, iets waar je graag naar kijkt en altijd weer anders zal zijn door de lichtval, glas blijft verrassen.

In het atelier bestaat de mogelijkheid om in overleg  een workshop te volgen met 4 personen. Werk in opdracht wordt uiteraard ook uitgevoerd. Contact opnemen kan altijd, voor meer informatie of om mogelijkheden te bespreken.
Het atelier is elke eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 geopend. Uiteraard is het ook mogelijk  om geheel vrijblijvend een afspraak te maken voor een bezoek.

Erik en Justa Baumann
Ericalaan 1, Rhenen
tel 0317-614111/06-21470286

www.baumann-baumann.nl

Expositieadres: Prins Bernhardlaan 45, 3901 CA Veenendaal

Bianca Werkhoven

Bibidesign is ontstaan uit een uit de hand gelopen hobby.

Al van kleins af aan schilder en teken ik alles wat ik zie of ben ik op een andere manier creatief bezig. Vooral wanneer ik experimenteer en er dan iets moois ontstaat geeft dat me superveel energie.  
Inmiddels schilder ik al heel wat jaren. Ik hou van werken op doek met diepe inspirerende kleuren. Vaak warme kleuren die spreken en sprankelen. Ik werk voornamelijk met acrylverf, maar ik maak ook regelmatig een uitstap naar pastelkrijt of houtskool. Mijn werken laten zich lastig omschrijven, maar warm, intens, krachtig, dynamisch en energiek zijn termen die wel bij mijn schilderijen passen. Verwacht van mij geen landschappen of stillevens, ik uit mijn expressiviteit liever in prachtige bloemen, gezichten, dieren of abstracte voorstellingen.
Mijn inspiratie komt vanuit de natuur, interessante mensen die ik heb ontmoet of soms juist door een goed gesprek.
De grootte van mijn werk varieert van doeken van 40 bij 40 cm voor de wat kleinere ruimtes tot doeken van bijvoorbeeld 150 bij 150 cm voor grotere wanden. 
Met creatieve en kleurrijke groet,

Bianca Werkhoven

Adresgegevens voor de expositie zijn:

Noorderkroon 33
3902 VB Veenendaal
Telefoonnummer 0318-541474

Emailadres: info@bibidesign.nl
Website: www.bibidesign.nl

Bert de Ruiter

Een groot deel van mijn leven ben ik erg geïnteresseerd geweest in beeldende kunst maar het bleef bij studie en het bekijken daarvan. Maar op mijn 65e begon het toch te kriebelen en heb ik begin 2015 mijn eerste strepen op papier gezet.
Ik heb daarbij de uitdaging gezocht in het tekenen van realistische portretten omdat het tekenen van een goed herkenbaar portret waar concentratie en veel geduld voor nodig is, mij het meest aansprak. Ik teken met potlood, houtskool en pastelkrijt omdat de eenvoud van deze materialen mij erg aanspreekt. Nog steeds is het voor mij een zoek- en een mooie ontdekkingstocht naar de mogelijkheden die schuilen in de eenvoudige combinatie van papier en de grijze tinten van het potlood of de pastelkleuren van het krijt.
De portretten probeer ik eenvoudig te houden zonder dat de uitdrukking en karaktertrekken in het gezicht aangetast worden.
Ik teken graag in opdracht. Een portrettekening is een origineel en persoonlijk cadeau of een geschenk ter nagedachtenis. Velen heb ik inmiddels mogen tekenen. De dankbaarheid en waardering die dan bij de aflevering je ten deel valt is altijd groot en geeft veel  voldoening.
Ik teken vanaf foto’s. Hierdoor is poseren en urenlang stil zitten niet nodig. Het liefst neem ik de foto’s zelf. Hierdoor krijg ik een goed beeld van de persoon en het karakter. Ik maak dan meerdere foto’s waar in overleg er een wordt uitgekozen die ik als basis neem.
Graag laat ik tijdens de kunstroute een selectie van mijn laatst gemaakte portretten aan u zien.
 Met dank aan Nicolette van Dijk die mij ook dit jaar weer uitnodigde voor de kunstroute om te exposeren in haar Atelier Kerkewijk. Wij hopen u daar graag te ontmoeten om onze prachtige ontdekkingstocht die wij aan het maken zijn, met u te delen.

Bezoekadres:
Kerkewijk 167
3904 JC
Veenendaal
06-46262711

e-mail: deruiterbert1@gmail.com

website: www.bertderuiterportrettekenaar.nl

Biek van Galen

Beeldhouwer Biek van Galen maakt abstracte en figuratieve beelden uit steen, metaal en hout. Hij leerde het vak van de Veenendaalse beeldhouwer Hanneke Zwart. Zij bracht hem onder meer het aanvoelen van de steen bij. Tijdens het werkproces kijkt en luistert Biek naar de steen, zo houdt hij rekening met zwakke plekken in het materiaal. Vorm en structuur van de steen geven vaak aan in welke richting er gewerkt moet worden.
Biek heeft als deelnemer aan beeldenroutes in landschappen geleerd om groot te werken en om verschillende materialen te gebruiken.
Biek van Galen is beeldhouwdocent bij beeldhouwatelier ‘Het Gamma-uiltje’. In zijn lessen brengt hij kennis en ervaring over op cursisten die de finesses van het beeldhouwvak onder de knie willen krijgen.
Tijdens deze Kunstroute exposeert hij met een aantal kunstenaars uit verschillende disciplines in en rond het schoolgebouw van Het Gamma-uiltje. Mogelijk zijn er cursisten aan het werk die wat van hun werk zullen laten zien.  

Expositieadres:

Beeldhouwgroep Het Gamma-uiltje
Ronde Erf 6
3902CZ Veenendaal
Telefoonnr.: 06-22640722

Email: biekvangalen@gmail.com

Website: www.beeldenvanbiek.com

Celesta van der Weij

Tekenen en schilderen zijn al sinds ik me kan heugen mijn passie geweest, toch heb ik een beroepsopleiding in een hele andere richting gevolgd. Maar op mijn bureau, tussen mijn studieboeken, was altijd wel een schetsboek te vinden. Het intrigeerde me om op papier vast te leggen wat mijn oog zag en dat kon van alles zijn. De bril die op een boek lag, mijn eigen handen, het uitzicht vanuit mijn studeerkamer etc. Naast het exacte tekenen, aquarelleerde ik en ging ik ook experimenteren met acrylverf wat resulteerde in enkele semi-abstracte werken. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en zo kwam ik toch weer terug naar het realistische werk, waar olieverf natuurlijk een fantastisch medium voor is. Laag voor laag langzaam toewerken naar het uiteindelijke resultaat: wat een boeiend proces !

Het werk van de oude meesters boeit mij ook zeer en het blijft een uitdaging om te onderzoeken hoe ze hun kleurenpalet en composities kozen. Sinds twee jaar geef ik samen met Nicolette van Dijk les in het olieverf schilderen in haar atelier aan de Kerkewijk in Veenendaal. Wat een genot om zoveel cursisten te mogen begeleiden en te zien hoeveel ontspanning schilderen brengt. De meest gehoorde opmerking is wel: “ Jeetje, ik wist niet dat ik dit zou kunnen!”

Website: www.atelier-celesta.nl

E-mail: info@atelier-celesta.nl

Tel: 0629416776

Expositieadres:

Kerkewijk 167
3904 JC Veenendaal

Gea Breeschoten

Dit jaar exposeer ik niet thuis maar met een aantal andere kunstenaars in een schoolgebouw bij het Aller Erf 6.
Een gezellige combi met allemaal onze eigen stijl.
Zelf schilder ik met acryl en maak ik bronzen beelden.
Mijn schilderijen zijn meestal met veel kleur, waarbij een bewerkte ondergrond het begin is.
Begin met een basis en gaande weg begint het schilderij zich te vormen.
Laag na laag groeit en ontstaat het schilderij, waarbij contrasten met licht  en donker een belangrijke rol spelen.
Schilderen is een passie waar ik helemaal in op ga.
In mijn eigen atelier kan ik helemaal los.
Tijd speelt dan geen rol en ik ben één met het schilderij.
 
De benen met een hoofddeksel zijn van de laatste tijd.
Probeer dan een dier te vinden met een bijpassend hoofddeksel.
Een zebra met een hoge zwarte hoed of een giraf met een feestmuts.
Heel verrassend en kleurrijk.

Een nieuwe uitdaging zijn dansende jurken.
Een donkere achtergrond met een lege jurk waarbij je het lichaam wel denkt te zien.
 
Mijn manier van schilderen breng ik ook over tijdens dag-workshops bij mij thuis .
Een gezellige dag waarbij ik een groepje mensen de kneepjes van het schilderen leer.
 
 
Mijn bronzen beelden zijn abstract of leuke stoere knapen in verschillende houdingen.
Van was creëer ik een vorm totdat hij helemaal naar mijn zin is dan breng ik het naar de bronsgieter.
Zoals een knaap, denkend in kleermakerszit, lekker liggend voor zich uit staren of een stoere knaap zittend op een randje.
Leuke vriendjes voor op de rand van een kastje of vensterbank.
 
Hoop u te ontmoeten tijdens de Kunstroute.

Gea Breeschoten
Rijsenburg 13
3904 HV Veenendaal
Tel 06.27470849

Expositieadres:

Ronde Erf 6

e-mail: gbreeschoten1@gmail.com

Website: www.geabreeschoten.nl

Cees Korver

Van jongs af aan is de natuur een grote inspiratiebron geweest voor Cees. Hij startte in 1965 met de opleiding Bloemsierkunst te Utrecht. Kunstgeschiedenis, schilderen, compositie- en kleurenleer waren een groot onderdeel van de studie. Zijn talent bleef niet onopgemerkt en in 1971 werd hij Nederlands Kampioen Bloemsierkunst. Hij startte een eigen bedrijf en runde 30 jaar, met een grote passie voor het vak, zijn eigen bloemenwinkel in Veenendaal.

De verkoop van de winkel gaf Cees de kans om zich volledig te wijden aan de kunst. Als autodidact leerde hij zichzelf de verschillende schildertechnieken aan. Om zich verder te ontwikkelen volgde Cees enkele privélessen. Zijn specialisme is een combinatie van acryl- en olieverf. Zijn werk is de ene keer abstract, dan weer figuratief of impressionistisch. Maar altijd met een duidelijke eigen handtekening: de gevarieerde kleurencombinaties en vormentaal. De schilderijen hebben geen titel om de eigen waarneming van de kijker niet te beïnvloeden. Naast schilder is Cees ook beeldhouwer. Hij bewerkt hout tot de vorm compleet is en geeft dit daarna kleur.

Natuur speelt nog steeds een grote rol bij de totstandkoming van Cees zijn schilderijen. Hij schildert het liefst buiten in de tuin, omdat daar de kleuren en het licht het beste gevangen worden. In de natuur schilderen geeft hem ook de ruimte om zijn werk vanaf een grotere afstand te bekijken. Op die manier ontstaan soms geheel andere composities. Om inspiratie zit Cees nooit verlegen. Deze doet hij zowel fietsend door de natuur op, als tijdens het lezen van boeken. Ook reizen brengt hem op ideeën. Maar wat het onderwerp ook is, Cees verwerkt altijd zijn eigen gevoel hierover in het schilderij.

Cees zijn werk is tijdens diverse exposities te bewonderen. Een jaarlijks terugkerend hoogtepunt voor hem is de Kunstroute Veenendaal. Hij wisselt dan graag met toeschouwers van gedachten over zijn schilderijen.

Website : www.ceeskorver.nl

Expositie: Prins Bernhardlaan 45, 

 

Dineke Tanis

Mijn passie om driedimensionaal te werken is heel lang geleden begonnen.
Ik volgende een opleiding waarin ik in aanraking kwam met diverse creatieve/handvaardige disciplines waaronder klei.
Daarna ben ik een tijd verder met klei gegaan en later overgestapt naar modelleerwas, waar ik nog steeds mee werk.
Tekenen en schilderen doe ik ook.
Schilder met olieverf en tekenen met pastelpotloden.
Mijn bronzen beelden zijn realistische en fantasierijk.

 
expositieruimte:
Dr. Colijnstraat 70 3904 JX Veenendaal
 

Frits Stiemer

Voor mij is kunst een combinatie van inspiratie en creativiteit en vanuit de passie het zoeken naar voldoening. Ik ben creatief en heb de behoefte om dat in kunst tot uiting te brengen. Ik ben in 2012 begonnen met het maken van schilderijen. Ik ben volledig autodidact en heb mijzelf in de afgelopen jaren ontwikkeld door in verschillende stijlen te werken. In het begin maakte ik vooral abstracte schildrijen met strakke lijnen en in diverse kleurcombinaties. Dit zijn schilderijen waarbij de kijker zelf mag bepalen wat hij erin ziet. Tegenwoordig richt ik mij op figuratieve schilderijen, waarbij ik mij laat inspireren door mensen en objecten.
Ik zie soms iets in mijn omgeving, zoals een blad van een vingerplant of een schaar met een pleister die ik op dat moment nodig heb en denk dan bij mezelf: “Dat ga ik schilderen”.
Mijn streven is niet om te schilderen, maar om kunst te maken. Ik heb het verlangen iets te creëren wat eigen is, anders dan anderen.
Zo ben ik in de laatste paar jaren bezig geweest met twee stijlen die van elkaar verschillen. Maar omdat ik beide persoonlijk mooi vind, hou ik mij voorlopig hieraan vast. Bij de ene stijl zie je figuratieve afbeeldingen van verschillende objecten of interieurs, waarbij ik gebruik maak van een soort stiptechniek. Met de donkere achtergrond en het gebruik van wit krijg je min of meer het idee te maken te hebben met een fotonegatief.
De andere techniek betreft het afbeelden van personen of menselijke figuren, waarbij ik gebruik maak van een streepjestechniek. Hierbij vormen de kaarsrechte streepjes gezamenlijk een patroon en eigentijds geheel.

Voor oud en recent werk kun je verder terecht op www.frits-stiemer.nl 

Ik zie u graag tijdens de Kunstroute!.  

website: www.frits-stiemer.nl

expositie:  Doctor Colijnstraat 70 3904 ET Veenendaal

Heleen Nijland

Ik ben Heleen Nijland-Stolk en woon aan de Dijkstraat 153, waar ik ook mijn atelier ‘Studio Helena’ heb, naast ons huis in de tuin. Als meisje van tien ben ik via het buurtcentrum in Spijkenisse in aanraking gekomen met klei, hier mocht je op woensdagmiddag ‘boetseren voor een gulden’. Daar ontdekte ik hoe fijn het is om met klei van alles te maken, het opbouwen van een werkje en de mogelijkheid dat je steeds weer iets kunt veranderen totdat je tevreden bent, heerlijk!

In de loop der jaren heb een aantal cursussen gevolgd, onder andere heel wat jaartjes hier in Veenendaal bij Hanneke Zwart. Daar heb ik veel technieken de revue zien passeren en ik heb er veel uitgeprobeerd, maar klei bleef toch mijn grote liefde. Hierdoor besloot ik zo’n vijftien jaar geleden zelf een keramiekoven aan te schaffen en ben ik thuis begonnen. Eerst in ons omgebouwde schuurtje op de Linge en toen we tien jaar geleden verhuisden naar de Dijkstraat en de schuur naast ons huis hebben omgebouwd tot atelier met wat meer ruimte, ben ik ook workshops gaan geven. Zo leuk om je passie te delen met anderen.

Ik maak veel kleurrijke, tevreden vrouwenbeeldjes in alle soorten en maten, maar ook beeldjes in opdracht voor bepaalde gebeurtenissen. Chamotteklei en acrylverf zijn hiervoor mijn favoriete materialen, omdat ik dan alles precies zo kan maken zoals ik het in mijn hoofd heb, vooral de kleurnuances zijn goed uitvoerbaar met acryl. Tegenwoordig is daar glazuur bijgekomen. Hier maak ik  decoratieve voorwerpen mee, bijvoorbeeld wierookbakjes, hangers, flessenstopjes en kandelaars. Het magische effect van de glanzende kleuren als je de oven opent vind ik geweldig, zo geweldig dat het glazuur de acrylverf nu vaak vervangt.

Kleur en bloemen staan op een gedeelde eerste plaats binnen mijn atelier èn ik vind het leuk om oude flesjes, kistjes en andere ‘rotzooi’ te hergebruiken. Alles wat ik maak… tsja… er zit eigenlijke geen diepere betekenis achter, ik maak simpelweg ‘dingen’ waar ikzelf en hopelijk ook andere mensen vrolijk van worden!

Heleen Nijland-Stolk

06 50408090

e-mail: heleen.nijland@gmail.com

website: www.studiohelena.blogspot.nl

expositieadres: Studio Helena, Dijkstraat 153, 3904 DD Veenendaal

Jan van de Pavert

Fotografie heeft mijn hele leven al mijn belangstelling gehad. Mijn eerste ervaring is die van een schoolreisje als 9 jarige, waar ik de camera van mijn ouders mocht meenemen. Maar toen fotografie digitaal ging ben ik pas echt los gegaan en heb diverse exposities en fotoboeken verslonden; Hoe doen anderen dat? Kun je door het kiezen van een standpunt je onderwerp nog spannender neer zetten? Is de compositie goed? De gewone dingen in het leven zien en vastleggen. Maar net even anders. Daarin ontwikkelde zich een fascinatie van lijnenspel in de omgeving waar ik leef, woon en bezoek. Zeker in de combinatie van natuur. Een nieuwe dimensie en uitdaging vind ik vandaag de dag in het abstract fotograferen. Nog dichter bij het onderwerp komen en me laten verrassen door kleur, vorm en detail. Mijn hobby fotografie combineer ik graag met een andere hobby; treinen.. Al deze facetten wil ik graag delen met de bezoeker. Welkom!

Expositieruimte:

GRIP interieurprojecten (3 hoog, lift aanwezig)
Stationsstraat 76b, 3905 JK Veenendaal

Open zaterdag; 11 tot 17 uur, zondag 11 – 17 uur.
0318 – 23 73 96

Jeroen Ploeg, atelier Vonx

Misschien een vlugge blik
en in een fractie iets teweegbrengen

Het schilderij vertelt en de geïnteresseerde kijker heeft zijn perceptie. Wat maakt het los, al is het in een split second? Als maker streef je ernaar dat je schilderijen tot de verbeelding spreken. Wat mensen eruit oppikken en weer doorgeven.
Vrijheid van werken en plezier in schilderen stimuleren mij om te creëren. Dat staat nergens los van de aandacht die elk schilderij nodig heeft van zijn publiek. Hun perceptie en interpretatie maakt het beeld compleet voor mij. Die aandacht moet het kunstwerk wel zélf verdienen. Die schijnbare interactie tussen beeld en publiek boeit mij. Mijn doel is een beeldend verhaal te delen en genoeg ruimte voor eigen interpretatie te laten.
Mijn naam is Jeroen Ploeg en naast mijn werk als artdirector is schilderen voor mij dé creatieve uitlaatklep door vrij werk. Zo ben ik Vonx Atelier (vonx.nl) begonnen, met schilderijen onder signatuur van Jimo. In de loop van de tijd zal mijn stijl meer eigen worden, maar ik maak geen haast. De huidige onbevangen insteek bevalt me wel. Ook breng ik schilderijen van FRME op de markt. Daarvan komt de volledige opbrengst ten goede van IJM. De organisatie die wereldwijd strijdt tegen slavernij en misbruik.
Zeevonk, fantastisch schouwspel, de inspiratie voor de naam Vonx Atelier.

Een warme zomernacht, al vroeg in het jaar, met een traag zakkende maan als spelbreker. Ik sta tot mijn knieën in de branding en staar naar de golven. Met een groep zeevonkspotters wacht ik ongeduldig.
Dán toch, verschijnt een ander natuurfenomeen: zeevonk, ongrijpbaar licht. Blauwgroene flitsen als elektrische lading schieten helder door de golven. Een fantastisch schouwspel.
 Een dergelijke beleving probeer ik met mijn schilderijen op te roepen, al is het in een fractie, genoeg om iets los te maken. Voor die dag.

Vonx Atelier
Jeroen Ploeg

Jan Campertweg 27
3906 XJ  Veenendaal

06-34731774

atelier@vonx.nl

website: www.vonx.nl

Jochina van Kruistum

Tijdens de afgelopen lockdowns lagen mijn schilderlessen stil. Het voordeel daarvan was dat ik zelf meer tijd had om lekker te tekenen en schilderen. Ook heb ik veel mooie opdrachten mogen maken in deze tijd, waar ik heel dankbaar voor ben.
Portretten, vrouwfiguren, dieren en de natuur… Ik leg het allemaal graag vast op mijn doeken. Op mijn schilderijen breng ik de karakters en emoties van mijn modellen tot uitdrukking door levendig kleurgebruik en verfstreken. Hierbij speelt licht, kleur en contrast een grote rol.
Een emotie, beweging of tegenstelling geeft mij de inspiratie voor een nieuw schilderij. Door te schetsen, foto’s te maken en een studie te schilderen, groeien ideeën uit tot schilderijen. Ik hou van organische vormen en door het weglaten of juist accentueren van bepaalde aspecten wordt het werk geabstraheerd. Ik werk graag met verschillende media om extra dimensie te geven aan mijn werk. Door de verf zowel pasteus als verdund, laag over laag te gebruiken, geef ik mijn schilderijen extra diepte. Ook maak ik graag portretten in houtskool van mens en dier waarin ik de essentie uitwerk en ook delen met een losse hand teken waardoor het accent op de essentie ligt en het ook duidelijk een tekening blijft. Ik hou van nieuwe technieken, onderwerpen en materialen uit te proberen waardoor mijn werk heel divers is en ik mezelf steeds weer een uitdaging geef.

U bent van harte welkom in mijn atelier, huis en tuin waar u heel veel van mijn werk kunt komen bekijken. U krijgt een inkijkje in mijn werkwijze en werkruimte.

U bent van harte welkom op Kajak 12!

Ik ontmoet u graag en de koffie staat klaar.

website: Jochina van Kruistum – welkom op de website van kunstschilder Jochina van Kruistum

Jolan van Elk

Sinds begin van dit jaar woon ik in Veenendaal. Wij hebben ons gevestigd in de oude PHV-fabriek die naast het zijn van een garenmagazijn ook een kunstzinnige historie kent. Het is een fijne plek voor de kunst! Zolang ik me kan herinneren ben ik bezig geweest met tekenen en schilderen. Je kon mij vroeger niet blijer maken dan met doos nieuwe kleurpotloden en een schetsboek. Allemaal mooi op kleur gelegd en met scherpe nieuwe punten. Dat heb ik nog steeds maar nu met tubes verf en kwasten. 
De liefde voor kunst en het kunstzinnig werken heeft een extra dimensie gekregen tijdens mijn opleiding tot kunstzinnig therapeut. Daarna is het tekenen en schilderen nooit meer weggeweest uit mijn leven. Waar ik eerst nog werkzaam was als therapeut en schilderlessen gaf, leg ik mij nu uitsluitend toe op de schilderkunst. Abstracte schilderijen hebben lang mijn voorkeur gehad maar sinds een jaar of drie is mijn liefde voor intuïtieve portretten daar bij gekomen.
Deze twee stijlen kunnen prima naast elkaar bestaan en er zal een moment komen dat ze zullen samensmelten. De kleur verbindt deze stijlen met elkaar, aan de ene kant helder en sprekend en aan de andere kant diep en duister.
Nog niet zo lang geleden heb ik ontdekt dat fotografie en mijn studies van portretten veel voor elkaar kunnen betekenen.
Ik heb geen missie of een boodschap; ik wil mooie dingen maken en het stemt mij dankbaar wanneer mensen er van genieten. De gedachte dat ik ooit mijn mooiste schilderij zal maken maakt dat ik uitkijk naar elk nieuw werk, groot of klein. Het mengen van de kleuren is een beetje als toveren en zo is het bouwen aan een schilderij een magisch proces.

De quote ‘het gaat niet om de bestemming maar om de reis er naar toe’ is mij op het lijf geschreven. 

website: www.joo-expo.blogspot.com

tel. 06 2065 4826

expositieadres:

Paul Heijhof 2 
3901 SZ Veenendaal 

Karin de Jonge

Ik werk al heel wat jaren met klei. Af en toe met een onderbreking vanwege verblijf in het buitenland, maar het is mijn passie. Klei is fantastisch om mee te werken, het is zowel een sterk als een kwetsbaar materiaal en de mogelijkheden zijn eindeloos.  
Ik ben begonnen als autodidact, maar kreeg na een aantal jaren behoefte aan een opleiding. Tijdens de opleiding ben ik steeds meer mijn eigen vorm en stijl gaan ontdekken. Het thema van mijn eindwerk was ‘Gebroken aarde’ en ook nu is dit een belangrijk thema in mijn werk. De huid van veel mijn werkstukken hebben een  ‘gebroken’ structuur. Het proces om dit zo te krijgen, heb ik nooit helemaal in de hand. Juist dat maakt het een spannend proces met veel verrassingen. Ik werk dit uit in vazen, kommen en wandtegels. De laatste jaren zijn hier ook tuinbeelden bij gekomen.
De natuur is een belangrijke inspiratiebron. Dit komt terug in de organische vormen van mijn werk en in de aardekleuren en asglazuren die ik vaak gebruik. De Coronatijd heb ik gebruikt om veel te experimenteren, met vormen en met glazuren. Dit heeft geresulteerd in nieuw abstract werk en een aantal nieuwe glazuren, waarvan het Japanse Shino glazuur en het bronsglazuur mijn mooiste ontdekkingen zijn.
Naast het vaak wat grovere werk, vind ik het fijn om af en toe met porselein te werken.  Ik gebruik porselein voor het gieten van kleine voorwerpen en  voor het maken van sieraden.
Ik vind het erg leuk en inspirerend om mijn werk te kunnen laten zien tijdens de Kunstroute en om uw reacties te horen. 

website:  www.katharinadejonge.nl

expositieadres: Valleistraat 144, 3902 ZD Veenendaal

Kees Oosting

Na jaren als docent Beeldende Vorming voor de klas te hebben gestaan, heb ik twee jaar geleden besloten om me volledig te wijden aan het schilderen. Mijn schilderijen zijn geïnspireerd door Italië en in het bijzonder Umbrië, mijn tweede thuis. Ik wil een wereld creëren waar je even mag wegdromen uit een wereld van haasten en moeten. Een wereld waar je de natuur bijna ruikt en de geschiedenis voelt. Mijn schilderijen zijn altijd olieverf op doek en de meeste formaten zijn 60×80 cm.

Ga met me mee op reis in een wereld waar je mag stilstaan en dromen.

expositieadres:

Spanjaardsgoed 5a, 3901 HC, Veenendaal

Website is www.keesart.nl

email keesart@hotmail.com

website:  www.

Leny Dillon

25 jaar geleden ben ik begonnen met aquarelleren bij Anita Kwinten in Veenendaal. Na enige tijd wist ik wat ik wilde; fellere kleuren en abstractie. Door met acryl te gaan werken wist ik dit beter te visualiseren. Door toedoen van kunstenaar Wim Kroesbergen heb ik een eigen stijl weten te ontwikkelen. Mijn schilderijen zijn als een handtekening en kun je het beste omschrijven als ‘expressief verstillend’.  
Het overbrengen van mijn gevoel, spelen met kleur, intuïtief, spontaniteit, ‘leeg’ in mijn hoofd, muziek op de achtergrond en mezelf niets opleggen, zijn de eigenschappen waardoor deze unieke doeken kunnen ontstaan. De ene keer knallen de kleuren van het doek, de andere keer gebruik ik rustige ingetogen kleuren, dat is het verrassende van mijn overzichtswerk.   
Ik laat mij inspireren door de natuur, de wereld om mij heen en het dagelijkse leven. Dichter Jan de Vries onderstreept dit gevoel met het volgende gedicht: 

Kunst verblijdt en bevrijdt  
Kunst boeit en stoeit 
Kunst bindt en bemint 

Expositie: 

School Ronde Erf 6 Veenendaal 

06-19722044 

genldillon@gmail.com 

Website: www.lenydillon.nl 

Marga Scherpenzeel

Mijn hele leven, zowel in mijn werk als privé, ben ik creatief bezig geweest. De laatste jaren heb ik mij vooral gefocust op schilderen en tekenen met pastel. Het schilderen van personen hebben mijn voorkeur, al is het ook fijn en uitdagend om hele andere schilderingen de revue te laten passeren.
Ik werk met verschillende materialen en mag graag experimenteren en ontdekken wat een materiaal doet op doek, paneel of board.
Mensen weten mij te vinden om hun geliefden of dieren te laten vastleggen op een schilderij of in een tekening. Het is voor mij de uitdaging om de goede sfeer te pakken te krijgen en deze op het doek/papier weer te geven. De mooiste beloning voor mij is, als de opdrachtgever meer dan tevreden het kunstwerk mee naar huis neemt en het een mooie plek in huis krijgt.
Sinds februari 2020 heb ik een klein atelier, aan het Verlaat 25C in Veenendaal, waardoor ik mij beter kan concentreren en gerichter bezig kan zijn dan thuis. Regelmatig komen er bezoekers in mijn atelier, om mee te schilderen of een andere vorm van creativiteit te doen.
Het is mijn passie om samen te onderzoeken welke activiteit het beste bij iemand past en hem/haar blij maakt. Daarnaast is ontmoeten en ideeën uitwisselen een belangrijke factor.
Exposeren doe ik niet vaak, maar mijn atelier openstellen met de kunstroute lijkt mij wel heel leuk. Ik hoop ook u daar te kunnen ontmoeten.

expositie:

Verlaat 25C 
3901RD Veenendaal

Tel: 0642011751

website: http://www.atelierschema.nl

Margo Nelissen

Al ruim twintig jaar kunt u Margo Nelissen vinden in haar atelier in Veenendaal-West. Daar ontwerpt en maakt zij haar sieradencollecties en ontvangt ze haar klanten. Ook maakt of vermaakt zij sieraden en trouwringen in opdracht. En sinds kort geeft ze weer workshops en cursussen in verschillende edelsmeed-technieken.
Margo Nelissen heeft in de loop der jaren heel uiteenlopende collecties ontworpen in verschillende technieken. Ze is steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden binnen haar vak. Inspiratie haalt ze, sinds haar verblijf in de Caraïben, vooral uit de natuur. Zowel planten, peulen alsook koralen geven vorm aan haar ideeën.
Vorig jaar is Margo gaan experimenteren met porselein en heeft ze porseleinen elementen verwerkt in haar nieuwe collectie sieraden. Ook heeft ze tijdens de coronalockdown een totaal nieuwe serie speldjes en oorhangers gemaakt,  ‘In conversation with myself … during Covid’ genaamd.
Margo heeft in Maastricht aan de Academie voor beeldende kunsten de richting sieraadvormgeving doorlopen, waarna ze aan de Universiteit van Leiden de studie Culturele Antropologie heeft afgerond.

Meer informatie is te vinden op haar website  www.margonelissen.nl

of op haar Facebook of Instagram.

U bent van harte welkom om Margo’s sieraden te komen bekijken.

website:  www.margonelissen.nl

expositieadres: Donge 19, 3904 ND Veenendaal

Marije Kalshoven

Onder de naam Marije’s illustreer, ik, ontwerp ik dessins, schilder ik en geef ik workshops en cursussen.

In mijn vrije werk laat ik mij leiden door het materiaal en neem ik de kijker mee in mijn ontdekkingstocht waarbinnen de essentie van het materiaal het uitgangspunt is. De composities zijn rijk aan details en kleur. Zo vang ik het moment van de emotie, uitbundig met de veelheid der dingen of kom ik trefzeker in eenvoud tot de kern. Het stempelen als techniek is een vast element in veel van mijn werk. Ondanks het feit dat een stempel een vaste vorm heeft speel ik met de opeenstapeling, overlapping, zachtheid en kracht. Op deze wijze breng ik beweging en gelaagdheid aan in mijn werk.

Mijn inspiratie haal ik uit het dagelijkse leven om mij heen zoals mensen op straat, de natuur, reizen, uit de tuin achter het huis of ik flirt met de herhaling van vormen van alledaagse triviale voorwerpen om ons heen. Het is de herhaling van de verandering die ik liefdevol omarm. De veelzijdigheid zit ‘m de kracht van de streek.

Website www.marijes.nl

expositieadres:

Kubus. Spanjaardsgoed 5a, 3901 HC Veenendaal

Martijn Versteeg is een realistisch kunstenaar, gericht op grafiet en houtskool op papier. Zijn tekeningen zijn conceptueel en gevormd uit emotie. Ondanks dat alle kunstwerken uniek zijn, is zijn werk sterk herkenbaar door de typische techniek met sterke contrasten en bijzondere realistische weergaven. Zijn realistische stijl is gevormd door het perfectionisme dat de kunstenaar zoekt. De weg naar perfectie is een weg van precisie wat obligaat is aan Martijn Versteeg.

website: www.martijn-versteeg.nl 

expositieadres:

Museum Veenendaal, Cultuurfabriek, Kees Stipplein 

Mary Vermeer

Werken met klei is mijn lust en mijn leven. Van jongs af aan had het maken van keramiek een grote aantrekkingskracht op mij.
Klei is een substantie waarmee je allerlei vormen kunt maken en waarin je je fantasie kunt uitleven.
Aanvankelijk ben ik zelf, met behulp van wat cursussen aan de gang gegaan met klei, totdat ik in Amersfoort een keramiste vond die haar studio openstelde voor iedereen die zelfstandig wilde werken. Materialen en glazuren stonden klaar voor gebruik.
Het voordeel hiervan was dat ik eindeloos kon oefenen en experimenteren, het nadeel was dat mijn kennis en vaardigheid beperkt bleef.
Ik had behoefte aan een opleiding. Ik ben daarom in 2003 de 3-jarige vakopleiding Keramische Technieken Bij het SBB in Gouda gaan doen. Een gouden greep!
Hier kreeg ik de kennis aangereikt waar ik naar op zoek was. In 2006 heb ik daar nog het extra leerjaar Handvormen en Glazuren achter aan gedaan.
Ik heb veel gewerkt met ingekleurde porseleinklei. Deze klei is lastig om te verwerken maar het resultaat is prachtig.
De kleuren zijn helder en doordat porselein op ca. 1260°C gebakken wordt is het werkstuk glashard en soms transparant.
Daarnaast maak ik veel gebruiksgoed zoals theepotten en bekers die met behulp van een elektrische draaischijf worden gemaakt.
Elk werkstuk is een hand-made unica en wordt op ambachtelijke wijze gemaakt.
Ik vind het erg leuk om mijn werk te laten zien tijdens kunstroutes of exposities.

U bent ook van harte uitgenodigd een kijkje te nemen op

  • Facebook: Mary Vermeer Keramiek
  • Instagram: maryholthuizen

Of kom op bezoek in het Ronde Erf 6 tijdens de Kunstroute.

 

website: Facebook Mary Vermeer Keramiek

expositieadres: 

Ronde Erf 6
3902 CZ Veenendaal

Nicolette van Dijk

Een kleine 20 jaar geleden ben ik begonnen met het volgen van schilderlessen. De eerste jaren vooral met acrylverf, maar sinds een jaar of 10 alleen nog maar met olieverf. Met name de techniek van de oude meesters is een grote inspiratiebron. Het kleurgebruik, de zichtbaarheid van de penseelstreken maar bovenal het licht/donker contrast is in elk schilderij weer een uitdaging. Nog elke dag leer ik bij over de oneindige mogelijkheden van het schilderen met olieverf. Dat ik sinds een aantal jaar mijn kennis mag overbrengen aan cursisten, is een droom die uitgekomen is. Het enthousiasme van de leerlingen en de prachtige schilderijen die in het atelier gemaakt worden, geven energie om elke dag weer met plezier schilderles te geven. Vorig jaar ben ik gaan samenwerken met Celesta van der Weij. Samen geven wij 5 dagen in de week les aan cursisten uit het hele land. Omdat we vanwege Corona, een deel van het afgelopen jaar gesloten moesten blijven, ben ik ook online cursussen gaan aanbieden. Een heel nieuwe ervaring met een groot bereik. Ik ben dankbaar dat ik veel mensen kennis heb kunnen laten maken met het olieverf schilderen en op die manier de coronatijd een creatieve invulling heb kunnen geven.

Nicolette van Dijk
Kerkewijk 167
3904JC Veenendaal
06-46262711

website: www.schilderenmetnicolettevandijk.nl

e-mail: nicolettevandijk68@icloud.com

Expositie:  Atelier Kerkewijk 167

Expositie samen met: Celesta van der Weij en Bert de Ruiter (en schilderijen van cursisten)

Wieke Pierhagen

De schilderijen van Wieke Pierhagen zijn kleurrijk en bewegen zich tussen abstractie en figuratie. Haar inspiratie komt voort uit hoe ze de werkelijkheid om haar heen filtert: wat haar opvalt, daar richt ze zich op. Dat is meestal een onderdeel van wat ze ziet: een lijn, hoek, lichtval, contrast. Deze vorm geeft ze letterlijk weer en vertaalt ze naar verf, formaat en compositie. Ze verandert de visuele input tot abstracte elementen die ze tot een gebalanceerde compositie weet te brengen. Ze zoekt daarin de samenhang tussen en het behoud van eigenheid van elk element.
Begonnen als autodidact heeft zij van jongs af aan getekend en later is daar schilderen bij gekomen. Onlangs heeft zij de Nieuwe Akademie Utrecht afgerond, een 5-jarige parttime kunstacademie waar zij een eigen stijl heeft ontwikkeld en van hobbyist naar professional is overgestapt. Naast acrylverf maakt ze gebruik van allerlei teken- en schildermaterialen zoals pen, inkt, markers, etc. Elk van deze materialen biedt een scala aan kwaliteiten en mogelijkheden die zij in haar werken toepast. Wieke woont en werkt in haar atelier in Veenendaal.

Wieke Pierhagen
Vliegezwam 90
3903 GB Veenendaal

06-26653058

www.wiekepierhagen.nl

info@wiekepierhagen.nl

Instagram: @wieke_p

Roeland Schweitzer

Waar naar toe?

Welkom op mijn 2021 atelier-expo: Op weg, maar waar naar toe?

Mijn fantastische atelier is in de leegstaande Ritmeesterfabriek in Veenendaal. De ingang bereikt u dit maal via de Kerkewijk. Tussen de Sigarenfabriek nr 65 en nr 67 Dental Clinics doorlopen, de deur staat open.

Er is o.a. veel nieuw werk te zien. Door corona kreeg ik, voor het eerst sinds mijn studietijd, alle tijd om te schilderen en te tekenen. Voor mij werd het een sensationele ontdekkingstocht, die nog lang klaar is.

Mijn schilderijen en tekeningen gaan vooral over mensen en onze beeldtaal. En die vraag: Waar gaat het om? Mijn verhaal is ook persoonlijk. Mijn helden, mijn dierbaren, het oerthema, moeder en kind, mijn twijfels. De oerbalans tussen representatie, expressie en formalisme, oftewel abstract of niet? Ik zoek naar ritme, contrast, vorm, lijn, kleur, beeldspanning. Ik probeer en experimenteer. Regelmatig mislukt een werkstuk. Rustig doorgaan, gerust in onzekerheid.

Ik schrijf ook al mijn hele leven. Bij veel werk hangt een toelichting en ik verkoop tijdens de open dagen ook een paar van mijn boeken.

Roeland Schweitzer

E-mail: roeland@schworks.nl

0651 108 190

Expositieadres:

Atelier Ritmeesterfabriek,
Kerkewijk 65-67

website: www.schworks.nl

 

Ruud Völke

Een schilderij is voor mij pas geslaagd als ik hem zèlf aan de muur wil ophangen.”

Ik heet Ruud Völke en ben geboren in 1952. Ik woon al sinds 1956 in Veenendaal.
Hoewel tekenen en schilderen mij altijd vrij makkelijk af gingen, had ik meer belangstelling voor mijn gezin, werk en andere bezigheden zoals fotograferen. Pas rond 2010 begon ik meer interesse en plezier te krijgen in het schilderen. Ik fotografeer nog steeds, alleen nu als inspiratiebron voor het schilderen. Ik ben autodidact.
Ik schilder met name figuratief. Een schilderij is voor mij pas geslaagd als ik hem zèlf aan de muur wil ophangen. Een favoriet onderwerp heb ik niet.
De komende tijd probeer ik mijn werk meer te abstraheren. Als u contact met me wilt opnemen kunt u mailen naar: admin@ruudvolke.nl

Expositieadres:

Lisdodde 5, 3907 HG,  Veenendaal.

Mijn website is www.ruudvolke.nl

Sander van Laar

Sander van Laar is autonome kunstfotograaf, die de focus legt op beeldbewerking en bloemsierkunst.
Hij werkt dit jaar met vazen en decoraties van het Rijksmuseum Amsterdam en maakt met deze vazen de prachtigste bloemkunstwerken.
Zijn werken zijn al wereldwijd gezien en gekocht o.a. Spanje, Duitsland, Indonesië en Amerika.

Vergeet de bloemenschilderijen van oude meester Jan Davids maar en kom genieten van de hedendaagse bloemkunstwerken van Sander van Laar. Als de oude meesters de technologie beschikbaar hadden gehad van nu, zou dit het soort werk zijn dat ze zouden produceren.

Sander’s werk is in samenwerking met Wallmore.nl geëxposeerd in een gelimiteerd oplage.
Zijn bloemstillevens en andere fotokunsten kunt u dit jaar bezichtigen in het voormalige schoolgebouw aan de Aller Erf 6.

website: http://www.sandervanlaar.nl

expositie: Aller Erf 6

 
 

Sander Veen

Mijn naam: Sander Veen.
Veenendaalse kunstenaar, geboren en getogen.
Beeldende kunst zit in mijn bloed.
Als kind meegesleept van tentoonstellingen naar musea.
Ik tekende veel: schoolschriften vol getekend.
Tekenen maar nog geen kwast, dat kwam later pas.
Sinds een jaar of tien aan het schilderen.
Doorontwikkeld tot waar ik nu ben.
Oefenen in vele stijlen.
Al hier en daar wat abstracts, zoals het gouden schilderij en de gouden herfst.
Dit blijkt in de smaak te vallen bij het publiek.
Ik geniet als dat gebeurt. Met veel plezier.
Warmte en sfeer probeer ik te creëren.
En ik wil graag weten … wat jij er in ziet.
In opdracht werken hou ik ook van, maar ik hou mijn eigen stijl.
Iets geks of cartoonesk, ex- of impressionistisch.
Maar in abstract werk voel ik me vrijer bij.
De penselen en kwasten gaan chaotisch, maar ordelijk over het doek.
Mengen met olieverf brengt me naar de juiste kleur.
Ik schilder het liefst op paneel bewerkt met gesso.
Verschillende pigmenten, aardse kleuren, oliën in fantasierijke vormen, vormen een geheel.
Een serie met bladgoud, met acryl of de horizon.
Series vormen het verhaal.
Het verhaal wie ik ben en wat ik voel.

website: Sander Veen Art – Kunstenaar van Schilderijen, Tekeningen en foto’s (sanderveen-art.nl)

Expositie adres:

Verlaat 25c 3901 RD  Veenendaal

Ik zit hier met mijn mede ateliergenote Marga Scherpenzeel.

 

Suzanne Visscher en Pieter van Slooten

Wij zijn een  multidisciplinair kunstenaarsduo.

Wij hebben beide ons eigen kunstvorm c.q. beeldtaal..

Wij maken 3D kunstobjecten, schilderijen en beeldhouwwerken.

Kunst is het proces van uitdenken en ontwerpen van nieuwe concepten.

We doen dit met passie en respect voor de aarde en haar grondstoffen.

De laatste jaren veranderd onze kunstvorm steeds meer naar het gebruik van staal. 

Daarvan maken en vormen wij objecten die relatie hebben met de natuur.

De Struisvogel. Deze heeft een prominente plaats voor ons huis.

Daarvoor hebben we een Kat gemaakt die nu in België staat, een Hagedis in Frankrijk.

De huisjesslak in Schotland.

De Adelaar in onze tuin!

Dus voor Kunst binnen en buiten bent u bij ons aan het juiste adres.

Websites:

www.pieterensuzanne.nl

www.puurenstoer.com

Expositie: Gortstraat 15, 3905 BB Veenendaal

Yvonne van Hoogstraten

Na de fijnschilderacademie  werk ik nu voornamelijk in opdracht. Dieren zijn mijn favoriete onderwerp.

Als de eigenaar de specifieke kenmerken en eigenschappen van zijn dier herkent, is mijn werk geslaagd.

Ik werk met olieverf op paneel,  acryl op doek en nu veel met pastelpotloden.

Meestal zijn het miniaturen.

website: www.yvonnevanhoogstraten.exto.nl

Bezoekadres: 

Prins Bernhardlaan 45, Veenendaal

 
 

 

Kunstroute 2019 groot succes!

Tijdens de aftrap in de Cultuurfabriek op vrijdag 27 september j.l. bleek al dat er veel belangstelling was. De hal stroomde vol. Iedereen werd gecontroleerd door twee speciale bewakers in zeer imposante kostuums. Er was een introductie van Annemieke Vink. Daarin werden de deelnemende kunstenaars bedankt en werd ook verteld dat Kunstplatform Veenendaal een nieuwe stap heeft gezet in de integratie van haar activiteiten. Er is een nieuwe website, waarop alle activiteiten zijn terug te vinden. Jan van Weerden liet vervolgens zien hoe de App voor de Kunstroute kon worden geïnstalleerd. Deze App voor de Kunstroute is uniek voor Veenendaal en zal nog worden gevolgd door een App voor Gedichten op Muren en voor Theater bij de Buren. Met veel kabaal werd vervolgens de Wethouder voor Cultuur in een winkelkarretje binnengereden door de beveiligers. Hij opende de tentoonstelling en daarmee de Kunstroute door een blauw zwaailicht aan te zetten.

De meeste deelnemende artiesten waren aanwezig en zij konden onder het genot van een drankje ook enkele werken bekijken van hun collega’s. Die waren opgesteld in de tijdelijke tentoonstelling in de Cultuurfabriek. Zie de foto’s in de gallery op de pagina Kunstroute (fotografie: Theo Hendriksen)

Ondanks de regen werden de ateliers op zaterdag en zondag behoorlijk goed bezocht. In de Cultuurfabriek waren er presentaties van vergulden en marmeren door resp. Marieke de Groot en RIck van de Pol.

 

Roeland Schweitzer’s Grande Finale in Cultureel Café

Roeland Schweitzer’s Grande Finale in Cultureel Café

Meer dan 10 jaar heeft beeldend kunstenaar Roeland Schweitzer een niet alleen groots, maar ook indrukwekkend atelier in de voormalige Ritmeester sigarenfabriek aan de Kerkewijk ingericht. Bij binnenkomst komt de geest en de inspiratie van de kunstenaar uit Amerongen je als een tsunami tegemoet. Je wordt overspoeld door kleuren, schilderijen van immense omvang, tekeningen, beeldhouwwerken en rariteiten. Roeland Schweitzer maakt kunst voor vrede in zijn hart en vrede op aarde. Hij zoekt het rare in de mens, het plezier, hij zoekt de oorsprong van de natuur. Hoe mooi is het om een bezoek te brengen aan het domein van deze excentrieke kunstenaar, dit bijzondere mens, verscholen in de krochten van een oude verlaten fabriek. De beeldend kunstenaar, de schrijver en cursusleider zal je vertellen over zijn levensloop, zijn passie, zijn werk. Vlieg mee op de vleugels van zijn kunstzinnige gedrevenheid. Dat kan! Het Cultureel Café Veenendaal wordt bij uitzondering niet gehouden in café The Circle aan het Horecaplein, maar in het atelier van beeldend kunstenaar Schweitzer zelf. Het belooft een bijzondere avond te worden want de kunstenaar heeft onlangs te horen gekregen dat zijn atelier vanaf 22 april deels wordt afgebroken. Roeland Schweitzer heeft daarom besloten tot een “Grande Finale” op 30 maart, 1april (tweede paasdag) of een weekend later op 6 en 7 april. Al zijn kunst en gebruiksvoorwerpen wil hij verkopen dan wel weggeven. Het Cultureel Café Veenendaal biedt op woensdagavond 10 april a.s. de allerlaatste mogelijkheid om het atelier van Schweitzer te bezoeken. Proef de sfeer van een atelier dat geschiedenis heeft gemaakt in Veenendaal nu het nog kan. Kijk voor de allerlaatste keer rond in een deel van de historische Ritmeester sigarenfabriek. Luister naar de verhalen van de beeldend kunstenaar zelf onder het genot van een kopje koffie of thee en een muzikale omlijsting door ‘Live Poets Society’ Kom allemaal om Roeland een prachtig afscheid te geven. Het Cultureel Café Veenendaal vindt plaats op woensdag 10 april a.s. vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis.

Route: Loop tussen Kerkewijk 65 (Sigarenfabriek) en Kerkewijk 67 (tandarts) naar achteren, vervolgens door het openstaande hek rechtstreeks naar de rode deur, de ingang van het atelier.

Guitaarbouwer Jos van Rooijen in het Cultureel Café

Guitaarbouwer Jos van Rooijen in het Cultureel Café

Op woensdag 13 maart a.s. zal het Cultureel Café geheel in het teken staan van de gitaar. In het dagelijks leven wordt men vaak geconfronteerd met de gitaar, maar wat komt er nou eigenlijk bij kijken bij het maken van dit instrument? Veenendaler Jos van Rooijen weet er alles van. Als eigenaar van Rojoguitars is hij dagelijks bezig met het ontwerpen, bouwen en repareren van gitaren. Met een internationale klantenkring, hij krijgt o.a. bestellingen uit de Verenigde Staten, zijn er veel verschillende wensen waar hij aan moet voldoen en is hij met recht een professional te noemen. Naast het maken is Jos ook uitvoerend muzikant bij diverse bandjes. 
Het beloofd een zeer leerzame avond te worden op 13 maart a.s. in The Circle aan de Tuinstraat 14. De avond begint zoals gewoonlijk om 20.00uur en de inloop is vanaf 19.30uur.

Twee nieuwe stadsdichters voor het Stadsdichtersgilde in het Cultureel Café

Twee nieuwe stadsdichters voor het Stadsdichtersgilde in het Cultureel Café

Op woensdag 21 februari is het zover: uit de vier genomineerden voor het Stadsdichtersgilde worden twee nieuwe dichters gekozen! Daphne Kalff neemt dit jaar afscheid en Samira Serghini deed dit al eerder; er is dus plaats voor maar liefst twee nieuwe dichters. Uit alle inzendingen zijn vier mensen genomineerd: Willemijn Hannessen, Sanne Heymann, Sanne Oudshoorn en Harry van der Schot.

Tijdens deze avond in The Circle zullen zij zich presenteren, ze dragen twee nieuw door hen geschreven gedichten voor. De jury, bestaande uit Albert van Kooten, Martin Brink, Wilco van Doorn en Emiel Veld zullen na het voordragen van deze gedichten beslissen wie van de vier genomineerden gekozen zullen worden voor deelname aan het Stadsdichtersgilde. 

Zoals gebruikelijk bij het Cultureel Café wordt er ook voor muziek gezorgd: Willem Meijering en Angela van der Sluis zullen dit deel verzorgen. Tevens zal er ook stil gestaan worden bij het afscheid van Daphne Kalff door Mats Beek.
We zien u dan ook graag op woensdag 21 februari in The Circle aan de Tuinstraat 14. De inkoop is vanaf 19.30uur en het programma zal om 20.00uur starten.

Meer weten over Kunstroute Veenendaal?

De kunstroute Veenendaal is een jaarlijkse expositie c.q. atelierroute van (semi)professionele beeldende kunstenaars in Veenendaal en directe omgeving, gedurende een weekend in september of oktober.  Vanaf het begin organiseert het KunstPlatform de jaarlijkse Kunstroute Veenendaal. Tijdens dit evenement stellen ongeveer 30-40 professionele kunstenaars hun ateliers een weekend open voor de inwoners van Veenendaal. Een aantal beeldende kunstenaars exposeert op een gezamenlijk adres. In 2019 was dat o.a. in het Ontmoetingshuis in Veenendaal-Oost en in de Tattooshop in het centrum van Veenendaal.

Het weekend van de Kunstroute start vaak met een expositie van alle deelnemers in de Cultuurfabriek.

De Commissie Kunstroute Veenendaal bestaat op dit moment uit v.l.n.r. Biek van Galen, Gea Breeschoten, Martijn Versteeg, Annemieke Vink en Jan van Weerden

Secretariaat:

Annemieke Vink
telefoon: 06 343 75750
mail: kr@kunstplatformveenendaal.nl

Sponsors